Yılbaşı sofralarında yer alan hindi etinin insan sağlığı açısından faydalı olduğunu ifade eden Türkiye Kasaplar Federasyonu Başkan Yardımcısı ve Antalya Kasaplar Odası Başkanı Osman Yardımcı, “Hindi iyi bir protein kaynağıdır ve hindi göğsünde protein bulunur. Vitamin ve mineral değeri bakımından sağlıklı bir besin maddesidir. Kalp ve damar sağlığında etkilidir. Kansızlığın önler ve zayıflama diyetlerinde de kullanılır. Hindi etinde bulunan yağ, kırmızı etteki yağdan çok azdır. Günlük B12 ihtiyacını karşılamaktadır. Bu yüzden hindi eti sağlık açısında günlük yaşamda çok sık tüketilmesi gereken bir besin kaynağıdır“ şeklinde konuştu. Esra ALTUNKES
Güncel
30 Aralık 2018 - 15:36
Güncelleme: 30 Aralık 2018 - 15:37
Yılbaşı hindisi deyip geçmeyin
Kasaplar Odası Başkanı Osman Yardımcı, hindi etinin sadece yılbaşında değil, tüm yıl tüketilmesi gerektiğini ifade ederek, “Hindi iyi bir protein kaynağıdır. Hindi etindeki yağ oranı kırmızı etten azdır” dedi
Güncel
30 Aralık 2018 - 15:36
Güncelleme: 30 Aralık 2018 - 15:37