Mevlana Çorbacısı&Restaurantı sahibi ve kurucusu, Hüseyin Küçükcoşkun, Şehir Restaurant, Antalya Restaurant ve Mevlana Çorbacı&Restaurant ile Antalya’nın gururu, yüz akı oldu. Antalya’nın ilk restaurantlarından Şehir Restaurant’ı kurarak sektöre girdi. Yine Antalya’nın ilk müzikli restaurantı Antalya Restaurant’ı açtı. Mevlana Çorbacısı&Restaurant ile vergi rekortmeni oldu. 1956 yılında girdiği sektörde, yukarıdaki kurduğu mekânlarla Hüseyin Küçükcoşkun zirveyi gördü, mekânlarının ünü sınırlarımızı aştı. 60. yıla ulaşmasına 2 yıl kalan Hüseyin Küçükcoşkun, dibi de gördü zirveyi de. Yaşayan bir tarih olan Hüseyin Ağabeyimiz, şu sıralar Antalya tarihine ışık tutacak bir kitap çıkararak ölümsüzleşmeyi hedefliyor. Oğlu Cafer Küçükcoşkun’la beraber çalışmayı hala sürdüren 70lik delikanlı Hüseyin Küçükcoşkun Kurban Bayramı sonu oğlunu dillere destan bir düğünle evlendirmeyi planlıyor. Sektöre girdikten sonra hayatının yarı bölümünde beraber çalıştığı can yoldaşı, ünü sınırlarımızı aşmış Şeref Usta Mevlana Lokantası’nın bel kemiği. Yaklaşık 25 çeşit yemekle 24 saat müşterilerine hizmet veren mekân birçok ünlünün de Antalya’daki uğrak yeri. Mesut GÜRKAN
Mevlana Lokantası sahibi Hüseyin Küçükcoşkun
Mevlana Lokantasının Aşçıbaşısı Şeref Usta
Mevlana Lokantası sahibi Hüseyin Küçükcoşkun
Mevlana Lokantasının Aşçıbaşısı Şeref Usta