Kasaplar Odası Başkanı Yardımcı, vatandaşa hijyenik koşullarda et temin etmek için yakında Komisyon kuracaklarını anlattı. Antalya Kasaplar Odası Başkanı Osman Yardımcı, yakında kuracakları komisyonla kaçak kesimleri önleyeceklerini anlatarak, “En büyük amacımız halka hijyenik koşullarda et temin etmektir. Bunun için komisyon kuracağız. Komisyona Büyükşehir belediyesi başta olmak üzere Konyaaltı, Kepez, Aksu, Yeniköy, Tarım İl Müdürlüğü yetkilileri, Sağlık İl Müdürlüğü ve Kasaplar Odası yetkilileri katılacak” dedi. Komisyon kurulduğu takdirde kaçak et kesiminin önlenmesine yönelik denetimlere ağırlık verileceğini ve denetimlerin sıklaşacağını anlatan Yardımcı, “Hijyeniği sağlanmamış ve sağlık açısından uygunsuz ortamlarda yapılan kaçak kesimler; virüs, bakteri ve bulaşıcı hastalıklara sebep olduğu için, insan sağlığına ciddi ölçüde zararlar vermektedir. Bu yüzden halkımızın dikkatli olması, ‘hijyenik ve ruhsatlı mezbahanelerde ve veteriner hekim nezaretinde kesildiğini belirten mühürlü’ et almalarını tavsiye ediyoruz. Kaçak hayvan kesimlerini engellemek için teknik personellerimizle kontrollerimizi sıklaştıracağız” diye konuştu.
Denetim yaptık
Kasaplar Odası Başkanı Yardımcı, geçtiğimiz günlerde Büyükşehir Belediyesi, Kepez Belediyesi, Tarım İl Müdürlüğü, Emniyet yetkilileri ve Kasaplar Odası ile ortaklaşa olarak Çakırlar’da denetim yaptıklarını anlatarak, denetim sonucunda kaçak ete arz ve talep olmadığını bildirdi. Yardımcı, “Denetimde adaklık kesilir adı altında iş yapan arkadaşların levhalarına müdahale ettik” dedi. Başkan Yardımcı, kaçak kesimlerde halkın sağlığı ile de oynandığını dile getirerek,”Antalya’nın ayıbı olan kaçağı kuracağımız komisyonla önleyeceğiz kararlıyız. Biz bu işin takipçisiyiz. Takipçisi olmaya devam edeceğiz” dedi. Esra ALTUNKES