Antalya Kasaplar Odası Başkanı Osman Yardımcı, kırmızı ete zam yapılacağı yönündeki söylemlerin doğru olmadığını ifade ederek, “Ete üç ay zam yok” açıklamasını yaptı.
Kırmızı Et Sanayicileri ve Üreticileri Birliği Derneği (ETBİR) Başkanı Ahmet Yücesan’ın, ‘Son bir yılda maliyetlerimiz yüzde 50 arttı. Tüketim yüzde 40 daraldı. Yüzde 20 zam yapmak istiyoruz ancak iç piyasada tüketim düştüğü için kimse korkudan fiyatları artıramıyor’ açıklamalarına yanıt veren Türkiye Kasaplar Federasyonu Başkan Vekili ve Antalya Kasaplar Odası Başkanı Osman Yardımcı, “Şu anda ülkemizde et sıkıntısı görünmüyor. Türkiye’de hayvancılık sektörü genel ekonomi ve tarım sektörü içerisinde önemli yere sahip. Hayvanımız da var yeterince ülkemizde. Dışarıdan et ithalatı olmaması gerekiyor, besin materyali gelsin ama et kesinlikle gelmesin. Ete zam gelecek şeklindeki açıklamalar dışarıdan et alımının önünü açabilir. Antalya’da ete üç ay zam yok. Zaten Kurban Bayramı’ndan yeni çıkmamızdan dolayı vatandaşın çoğu eti dolaba doldurdu. O yüzden fazla kasaba uğramıyor” ifadelerlini kullandı.
Kırmızı Et Sanayicileri ve Üreticileri Birliği Derneği (ETBİR) Başkanı Ahmet Yücesan’ın, ‘Son bir yılda maliyetlerimiz yüzde 50 arttı. Tüketim yüzde 40 daraldı. Yüzde 20 zam yapmak istiyoruz ancak iç piyasada tüketim düştüğü için kimse korkudan fiyatları artıramıyor’ açıklamalarına yanıt veren Türkiye Kasaplar Federasyonu Başkan Vekili ve Antalya Kasaplar Odası Başkanı Osman Yardımcı, “Şu anda ülkemizde et sıkıntısı görünmüyor. Türkiye’de hayvancılık sektörü genel ekonomi ve tarım sektörü içerisinde önemli yere sahip. Hayvanımız da var yeterince ülkemizde. Dışarıdan et ithalatı olmaması gerekiyor, besin materyali gelsin ama et kesinlikle gelmesin. Ete zam gelecek şeklindeki açıklamalar dışarıdan et alımının önünü açabilir. Antalya’da ete üç ay zam yok. Zaten Kurban Bayramı’ndan yeni çıkmamızdan dolayı vatandaşın çoğu eti dolaba doldurdu. O yüzden fazla kasaba uğramıyor” ifadelerlini kullandı.
Esra ALTUNKES