Avrupa Parlamentosu (AP) Dışişleri Komisyonu resmi oturumları kapsamında konuşan AB Komisyonu Genişlemeden Sorumlu Komiseri Marta Kos, Türkiye'yi övdü. Aralarında Türkiye karşıtı AP üyelerinin de bulunduğu komisyon üyelerine hitap eden ve AB'nin yeni genişleme vizyonu hakkında bilgiler veren Kos, Türkiye'nin AB için olmazsa olmaz bir ülke olduğuna vurgu yaptı. AP Dışişleri Komisyonu resmi çalışmaları kapsamında yeni dönemde AB Komisyonu'nun Genişleme politikası kapsamında aday ülkelerle ilişkilerde yeni formüller uygulamak istediğini bildiren Kos, Türkiye konusunda daha yakın ilişkiler için sinyal verdi. Türkiye'nin AB için ekonomik açıdan çok önemli olduğunu belirten Kos, AB'nin son dönemde imzalamak için büyük eleştirilere ve traktör eylemlerine sebep olan Güney Amerika Ortak Pazarı (MERCOSUR) anlaşmasından bile daha önemli olduğunu söyledi.
Enerji, taşımacılık ve dijital bağlar açısından da Türkiye önemli
AB Komisyonu bünyesinde genişleme yanında bağlantısallık olarak tanımlanan ve Karadeniz, Kafkaslar ve Orta Asya bölgeleriyle taşımacılık, enerji, dijital bağlantılar gibi konulardan da sorumlu olduğunu bildiren Kos, bu politikalar açısından da Türkiye'nin önemine dikkat çekti. Türkiye'nin bunlar gibi başka konularda da AB için çok önemli olduğunu bildiren AB Genişleme Komiseri Marta Kos, "Türkiye'nin çok büyük ve güçlü bir ordusu var. Karadeniz Bölgesi'nin bu kadar güvenlik sorunu yaşadığı bir dönemde Türkiye çok önemli özelliklere sahip'' ifadelerini kullandı.
Asayiş
Antalya
Güncel
Gündem
Antalya
İlçeler
AB Genişleme Komiseri Kos: Türkiye MERCOSUR’dan önemli
Avrupa Birliği (AB) Komisyonu'nun Genişlemeden Sorumlu Komiseri Marta Kos, Türkiye'nin ekonomik olarak Güney Amerika Ortak Pazarı’ndan (MERCOSUR) daha önemli olduğunu ifade ederek, "Türkiye'nin çok büyük ve güçlü bir ordusu var" dedi.
Kaynak: İHA
Yorumlar
Trend Haberler
Büyükşehir'den Nostalji Tramvayı açıklaması
Havalimanı–şehir merkezi kademeli trafiğe kapatılacak
Rent a car sektöründen iki kritik çağrı
ADGİAD' dan ATSO seçimlerinde gövde gösterisi; birlik ve beraberlik mesajı: ‘Tüm imkanlarımızla adaylarımızın yanındayız
CHP İstanbul İl Başkanı Gürsel Tekin: Antalya Büyükşehir CHP’de kalacak
Yeni Parti’nin Antalya il binası hazır! Adres; CHP eski binasının karşısı




