Serikspor, Bandırmaspor’u tek golle devirdi
Serikspor, Bandırmaspor’u tek golle devirdi
İçeriği Görüntüle

Alanyaspor, ligin 6. haftasında Başakşehir Fatih Terim Stadyumu’nda önemli bir deplasman mücadelesine çıktı. Maçın ilk dakikalarında iki ekip de kontrollü bir oyun sergilerken, özellikle Başakşehir’in hücum hattı daha etkin göründü. 5. dakikada Brnic’in ortasında Kemen uygun durumda topu auta göndererek Alanyaspor kalesini tehdit etti. 15. dakikada ise turuncu-yeşilliler uzaktan denemelerle rakip kaleyi yokladı. Ianis Hagi’nin şutu kaleci Muhammed Şengezer’den sekti ancak filelerle buluşmadı. Dakikalar 29’u gösterdiğinde Alanyaspor savunmasında yapılan hata pahalıya mal oldu. Ceza sahası yakınında Makouta’nın uzaklaştırmak istediği topu kapan Crespo, sağdan ceza sahasına girerek meşin yuvarlağı Shomurodov ile buluşturdu. Özbek santrforun tek vuruşu ağlarla buluştu ve Alanyaspor ilk yarıyı 1-0 geride kapattı.

Ogundu beraberliği getirdi
İkinci yarıya daha diri başlayan Alanyaspor, oyunu rakip sahaya yıkarak aradığı fırsatları yakalamaya başladı. 47. dakikada Aliti’nin savunma arkasına gönderdiği topta Ogundu kaleciyle karşı karşıya kaldı, ancak Muhammed Şengezer gole izin vermedi. Bu pozisyonun ardından baskısını artıran turuncu-yeşilliler, 51. dakikada beraberlik golünü buldu. Savunmada Ba ile Opoku’nun anlaşmazlığını fırsata çeviren Ogundu, ceza sahası önünden yaptığı vuruşla kaleci Muhammed’in üzerinden topu ağlara gönderdi ve skoru 1-1’e getirdi. Bu gol, hem Alanyaspor’un moralini yükseltti hem de oyunun kontrolünü büyük oranda eline almasını sağladı.

Kritik anlar ve kaçan fırsatlar
Beraberlik golünün ardından Alanyaspor’un hücumda etkinliği arttı. 53. dakikada Shomurodov’un attığı gol VAR incelemesi sonrası ofsayt gerekçesiyle iptal edilince maçta denge bozulmadı. 75. dakikada Ogundu bir kez daha savunmanın arkasına sarkarak önemli bir fırsat yakaladı, ancak karşı karşıya kaldığı pozisyonda vuruşunu üstten auta gönderdi. 77. dakikada ise Alanyaspor’un sol taraftan kullandığı kornerde Mounie kafayla gole çok yaklaştı. Kaleci Muhammed Şengezer topu güçlükle çelerken, seken meşin yuvarlağı Onur Bulut uzaklaştırdı. Bu dakikalarda Alanyaspor’un baskısı taraftarlarını umutlandırsa da galibiyet golü bir türlü gelmedi. Turuncu-yeşilliler, özellikle Ogundu’nun enerjisi ve Mounie’nin hava toplarındaki etkinliğiyle rakip savunmaya zor anlar yaşatsa da skor tabelasında değişiklik olmadı.

Puanını 9’a yükseltti
Karşılaşmanın son dakikalarında iki ekip de kontrollü oynayarak riske girmedi ve mücadele 1-1’lik eşitlikle sona erdi. Böylece Alanyaspor, İstanbul deplasmanından değerli bir puan çıkarmayı başardı. Turuncu-yeşilliler bu sonuçla ligde 9 puana ulaşırken, Başakşehir ise 6 puanda kaldı. Alanyaspor cephesinde Ogundu’nun golü ve sergilediği etkili performans ön plana çıkarken, kaleci Muhammed’in kurtarışları da ev sahibi ekibi ayakta tuttu. Joao Pereira yönetiminde istikrarlı bir çıkış yakalayan Alanyaspor, Süper Lig’in 7. haftasında sahasında güçlü rakibi Galatasaray’ı konuk edecek. Bu kritik mücadele, Alanyaspor’un üst sıralardaki iddiasını güçlendirmesi açısından önemli bir fırsat olacak.

Muhabir: GÜRKAN BALCI