Uluslararası İşçi Filmleri Festivali Antalya Düzenleme Komitesi Sözcüsü Dr. Okan Cinemre, emek ve dayanışma öykülerini izleyicilerle paylaşan festivalin bu yıl 20 yaşına ulaştığını, her yıl 1 Mayıs'ta İstanbul, Ankara ve İzmir'den yola çıkan festivalin Antalya ayağı için hazırlıkların tamamlandığını açıkladı.

27 EYLÜL- 5 EKİM ARASINDA

Festivalin yıllar içinde Türkiye'de alternatif bir sinema geleneği, kültürel bir direnç merkezi yarattığını söyleyen Dr. Cinemre, “Ödül, yarışma içermeyen, sponsoru olmayan, tüm gösterimlerin ücretsiz olduğu ve alternatif sinemaya can suyu olan bu değerli festivali bir kez daha Antalya seyircisiyle buluşturmanın mutluluğunu paylaşmak istiyoruz. Mayıs ayında İstanbul, Ankara ve İzmir ayağı büyük ilgi gören festival, Antalya'da 27 Eylül-5 Ekim arasında yapılacak" dedi.

SON DAKİKA… Havalimanı’nda sıcak saatler: Oğul Böcek Antalya’ya döndü
SON DAKİKA… Havalimanı’nda sıcak saatler: Oğul Böcek Antalya’ya döndü
İçeriği Görüntüle

GALAYA DAVET

Uluslararası İşçi Filmleri Festivali'nin tamamen gönüllülük temelinde halka ulaşan bir festival olduğunu belirten Dr. Okan Cinemre, “Bu festivale sahip çıkacağınıza olan inancımızla, şehrin birçok farklı noktasında gösterime girecek filmlere hak ettiği ilgiyi göstereceğiniz umuduyla, 27 Eylül-5 Ekim tarihleri arasında sinemaya ve sanata doyacağımız günlerde buluşalım. Gala gecesinde her yıl olduğu gibi film gösteriminin yanı sıra, toplumsal muhalefet ile dayanışmayı öne çıkaran bir ödül töreni düzenlenecek. Tüm Antalya halkını, 27 Eylül Cumartesi günü Nazım Hikmet Kültür Merkezi Tarık Akan Salonunda yapılacak festival açılış galasına davet ediyoruz" diye konuştu.

17 ÜLKEDEN 81 FİLM

İşçi Filmleri Festivali programında; ABD'den Meksika'ya, Kamboçya'dan Fransa'ya, İran'dan Filistin'e 17 ülkenin yanı sıra Türkiye'den de çeşitli film ve belgesellerden oluşan toplam 81 filmlik bir seçki yer alıyor. Uluslararası İşçi Filmleri Festivali'nin Antalya seçkisinde yer alacak filmler, gösterim yerleri, söyleşiler, gala gecesi konukları gibi ayrıntıların ise daha sonra düzenlenecek basın toplantısıyla duyurulacağı açıklandı.

Kaynak: DHA