Antalya’da çevrim içi yemek siparişi platformunda hizmet veren motokuryeler, iki gün üst üste yaşanan ilginç ve mağduriyet yaratan bir olayla karşı karşıya kaldı. Muratpaşa ilçesi Meydankavağı Mahallesi 1565 Sokak’ta bulunan Hasan Güney Apartmanı’na verilen toplu yemek siparişleri, kuryeleri şaşkına çevirdi.

Aynı adrese 25 adet sipariş
Olay, dün akşam saat 19.00 sıralarında başladı. Leyla Ş. adına, kapıda ödeme yöntemiyle 25 adet yemek siparişi verildi. Siparişleri teslim alarak adrese gelen motokuryeler, apartman önünde kendileri gibi birçok kuryenin biriktiğini görünce büyük şaşkınlık yaşadı. Kapıyı açan kimsenin olmaması ve ödemeyi yapacak bir muhatap bulunamaması üzerine siparişler kuryelerin ellerinde kaldı.

Ertesi gün 30 sipariş daha
Durumun firmaya bildirilmesi üzerine, siparişleri veren Leyla Ş. adına kayıtlı kullanıcı hesabı site yetkilileri tarafından kapatıldı. Ancak yaşananlar bununla sınırlı kalmadı. Bugün aynı adreste benzer bir olay yeniden yaşandı. Bu kez yalnızca isim değiştirilerek Hakan Ş. adına, yine kapıda ödeme seçeneğiyle 30 adet yemek siparişi verildi. Sabah saatlerinde apartman önünde toplanan motokuryeler, art arda yaşanan bu durum karşısında tepki gösterdi.

‘Daha sıkı denetlenmeli’
Yetkililerle yapılan görüşmelerin ardından ikinci kullanıcı hesabı da kapatılırken, siparişlerin kuryelerin üzerinde kalması tepkilere neden oldu. Motokuryeler, kapıda ödeme sisteminin daha sıkı denetlenmesi gerektiğini belirterek yaşanan mağduriyetin giderilmesini istedi. Siparişleri veren kişinin kimliği ve eylemin arkasındaki neden ise henüz açıklığa kavuşmuş değil.

Menderes Türel’den SGK Antalya’ya ‘nazar boncuğu’
Menderes Türel’den SGK Antalya’ya ‘nazar boncuğu’
İçeriği Görüntüle

Muhabir: Emre ARKIN