Trendyol 1. Lig’de mücadele eden Antalyaspor’a Uluslararası Futbol Federasyonları Birliği (FIFA) tarafından yeniden transfer yasağı getirildi. FIFA’nın resmi internet sitesindeki transfer yasakları listesine yansıyan karara göre kırmızı-beyazlı kulübün transfer tahtası 3 dönem kapatıldı. Aynı yaptırım, geçtiğimiz sezon Süper Lig’den düşen Fatih Karagümrük’e de uygulandı. Her iki kulüp de yasak devam ettiği sürece yeni futbolcu tescili gerçekleştiremeyecek. Ancak cezaya neden olan dosyalardaki sorunların giderilmesi ve FIFA'nın gerekli onayı vermesi durumunda transfer yasağı süresi tamamlanmadan kaldırılabilecek. Antalyaspor’a uygulanan yeni yaptırımın hangi dosyadan kaynaklandığına ilişkin henüz ayrıntılı bir açıklama yapılmadı.
Yeniden gündemde
Antalyaspor, sezon başında da FIFA kaynaklı transfer yasaklarıyla karşı karşıya kalmıştı. Kırmızı-beyazlı kulüp, ağustos ayında FIFA’da bulunan 16 dosyayı kapatarak 21 Ağustos’ta transfer tahtasını açmış, ancak 6 gün sonra ortaya çıkan 6 dosya nedeniyle yeniden transfer engeliyle karşılaşmıştı. Başkan Mustafa Ergün yönetiminde yürütülen çalışmalar sonucunda söz konusu dosyalar da çözüme kavuşturulmuş ve 2 Eylül’de transfer yasağı kaldırılmıştı. Aradan geçen yaklaşık bir buçuk ayın ardından FIFA’dan gelen yeni kararla birlikte Antalyaspor’un transfer tahtası tekrar kapandı. Trendyol 1. Lig’de geride kalan 9 haftada 15 puan toplayan Antalya temsilcisinin, yeni transfer döneminde sorun yaşamamak için ilgili dosyayı çözüme kavuşturması gerekiyor.
Ara transfer dönemi tehlikede
Antalyaspor’un aldığı yeni transfer yasağı, 2026-2027 sezonunun devre arasında yapılacak takviyeleri de yakından ilgilendiriyor. Türkiye Futbol Federasyonu’nun açıkladığı takvime göre ara transfer dönemi 1 Ocak 2027’de başlayacak ve 5 Şubat 2027’de sona erecek. FIFA’nın uyguladığı yaptırım devam ettiği sürece kırmızı-beyazlı kulüp, yurt içinden veya yurt dışından kadrosuna katacağı futbolcuların tescilini gerçekleştiremeyecek. Bu kısıtlama, bonservisi elinde bulunan oyuncuları da kapsıyor. Antalyaspor’un ara transfer döneminde kadrosunu güçlendirebilmesi için yasağa neden olan dosyayı çözüme kavuşturması ve FIFA’dan gerekli onayı alması gerekiyor. Kulübün transfer tahtasını açamaması durumunda ise sezonun ikinci yarısına mevcut kadrosuyla devam etmesi gündeme gelecek.




