İran Dışişleri Bakanı Abbas Arakçi, Lübnan Cumhurbaşkanı Joseph Aoun’un, İran’ın ABD ile yürütülen müzakerelerde Lübnan’ı "pazarlık kozu" olarak kullandığı yönündeki suçlamalarına tepki gösterdi.

Yaklaşık 2 milyon kişinin beklediği 2027 hac kuraları çekildi
Yaklaşık 2 milyon kişinin beklediği 2027 hac kuraları çekildi
İçeriği Görüntüle

Arakçi, sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada, İsrail’in Beyrut yönetimi ile sağlanan ateşkese rağmen Lübnan’ın çeşitli bölgelerine düzenlediği hava saldırılarına dikkat çekti.
Açıklamasında Aoun’un sözlerini eleştiren Arakçi, "Aoun’un ifadelerine baktığınızda, Lübnan’ın beşte birini işgal edenin ve ülkesini her gün bombardımana tutarak halkının dörtte birini yerinden edenin İran olduğunu düşünürsünüz. Lübnan, İran için bir ‘pazarlık kozu’ olsaydı çoktan bir anlaşmaya varmış olurduk" ifadelerini kullandı.

Arakçi, "Sayın Cumhurbaşkanı, Lübnan’ı gerçek düşmanlarınızdan kurtarın" dedi.

Kaynak: İHA