Yüzlerce kişi gece yarısından itibaren kuyruğa girdi! Leblebi Çarşısı Antalya'da açıldı
Yüzlerce kişi gece yarısından itibaren kuyruğa girdi! Leblebi Çarşısı Antalya'da açıldı
İçeriği Görüntüle

Emre ARKIN/Arzu YAVUZ

Antalya iş dünyasının en önemli meslek kuruluşlarından ATSO'da iki aşamalı seçimin ilk aşaması ANFAŞ Fuar Merkezi'nde yapıldı. ATSO üyeleri, 49 meslek komitesinin toplam 297 üyesi ve 124 meclis üyesini belirlemek üzere sabah 09.30 itibarıyla sandık başına gitti. ANFAŞ Fuar Merkezi içerisinde oluşturulan oy kullanma alanlarında üyeler, seçim kurulu gözetiminde oylarını kullanırken, dışarıda ise adayların renkleriyle hazırlanan stantlarda üyelere ikramlarda bulunuldu. Girişte adayların renklerini taşıyan ve meslek komitelerinin numaralarının yer aldığı dövizlerle karşılanan üyeler, oy kullanacakları sandıklara yönlendirildi.

Yol trafiğe kapatıldı

ANFAŞ Fuar Merkezi önündeki üst geçidin şehir merkezi istikametinden gelinen Serik Caddesi yan yolu emniyet ekipleri tarafından trafiğe kapatıldı. Sabahın erken saatlerinden itibaren hem seçimlerde görev yapan, hem de oy kullanmaya gelen binlerce araç Isparta kavşağına doğru yönlendirildi. Ciddi trafik sorunun oluştuğu bölgede sürücülerin birçoğunun tepki gösterdiği de görüldü. 70 bine yakın üyesi bulunan ancak bugüne kadar tüm seçimlerde katılım oranının çok düşük olduğu ATSO'nun bu seçimi için 34 bin üyenin oy kullanma hakkına sahip olduğu ve bunlardan 21 bini aşkın üyenin oy kullanmak için seçim yetki belgesi düzenlediği açıklandı. Geçen seçimde oy kullanan 13 bin üye sayısına göre bu seçimde yüzde 70'in üstünde bir artış ve yüzde 55'i aşan bir katılım oranı beklendiği belirtildi.

Adaylar oylarını kullandı

Seçimde başkanlık için ATSO'nun eski Başkanı Davut Çetin 'kırmızı', ATSO Yönetim Kurulu Üyesi Hatice Öz 'turuncu', ATSO Meclis Üyesi Berkay Bahar 'mavi', ATSO üyesi Reşat Güney ise 'beyaz' listelerle yarıştı. Bu dört adayın dışında sarı, yeşil renklerle yarışa bağımsız katılan meslek komitesi listeleri de oldu. ATSO üyesi iş insanlarının yoğun katılımının gözlendiği seçimde 16'ncı Kozmetik ve Kişisel Bakım Meslek Grubu'nda oyunu kullanan başkan adayı Hatice Öz, "Antalya'mıza hayırlı uğurlu olsun. Öncelikle bütün Antalya iş dünyamıza hayırlı uğurlu olsun. Bu Antalya için önemli bir seçim sevgili dostlar, değişimin seçimi o yüzden hepimize hayırlı uğurlu olsun" dedi. 34'üncü Motorlu Taşıt Parça ve Aksesuarları, Bakım Onarımı Meslek Grubu'nda oy kullanan Davut Çetin, "Evet bugün seçimlere başladık. Çok uzun bir süreçti biliyorsunuz. Bütün arkadaşlarla beraber aşağı yukarı 4- 4,5 aydır çalışıyoruz. Bugün sonuna geldik. Çok emek verdik. Saat 18.00'den sonra sanıyorum aşağı yukarı sonuçlar da belli olacak. Antalya için hayırlı ve uğurlu olmasını diliyorum" ifadelerini kullandı.

‘Üzecek paylaşım yapmayın’

Oy verme işleminin tamamlanıp sandıkların açılmasının ardından sonuçlar da ortaya çıktı. Kesin olmayan sonuçlara göre, meslek komiteleri ve meclis üyelikleri için yapılan yarışta Mavi Liste adayı Berkay Bahar 69 üyelikle mecliste çoğunluğu elde etti. Kırmızı Liste’nin adayı Davut Çetin 30, Turuncu Liste’nin adayı Hatice Öz ise 9 meclis üyeliği kazandı. Seçimin ardından bir konuşma yapan Berkay Bahar, destekçilerinden rakiplerini üzecek veya kıracak sosyal medya paylaşımlar yapmamalarını istedi. Bahar, "Bugün Antalya Ticaret ve Sanayi Odası olarak bir savaş vermedik, bir yarış verdik. Bunun adına hizmet yarışı diyelim. Ve lütfen hiçbir rakibimizi üzecek, kıracak, her ne yapılmış olursa olsun, lütfen bir paylaşım daha, sosyal medyada herhangi bir şey lütfen istemiyorum” dedi. Seçime katılan adaylara emekleri için teşekkür eden Bahar, "Dün akşam paylaştığımız son videoda da biliyorsunuz, herkese başarılar diledim, 'Emeklerine sağlık' dedim. Bugün de tüm esnaf kardeşlerime, sevgili Davut Çetin’e, sevgili Hatice Öz’e, Reşat Güney’e ve burada bağımsız olarak seçime giren herkese emeklerine sağlık diyorum. Hepsi bizim dostumuz, arkadaşımız. Altı aydır kavgadan yorulduk. Kavga etmeyelim. Lütfen kimseyi de kırmayalım. Sizden istirham ediyorum" diye konuştu.

Ailelerinden helallik istedi

Seçim çalışmaları boyunca kendisiyle birlikte emek veren ekip arkadaşlarının ailelerine de değinen Bahar, yoğun tempo nedeniyle ailelerin de fedakârlık yaptığını dile getirdi. Destekçilerinden evlerine döndüklerinde eşleriyle ve anne babalarıyla ilgilenmelerini isteyen Bahar, “Bugün evinize gittiğinizde lütfen benim adımda eşlerinizden helallik isteyin. Çok yordum hepinizi, eşlerinizi. Bugün anne ve babalarınızın ellerinden öpün. Ellerinden öpün, hayır dualarını isteyin benim için” ifadelerini kullandı. Yeni dönemde Antalya için çalışmayı sürdüreceklerini belirten Bahar, önlerinde uzun ve emek isteyen bir süreç bulunduğunu kaydetti. Bahar, “Bu yol uzun ve meşakkatli. Çalışacağız, çok çalışacağız. Bu şehirde zülfiyare dokunacağız hep beraber” sözleriyle yeni dönem mesajı verdi.

Kaynak: Haber Merkezi