Bakan Yumaklı, sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada, "Bazı bölgelerimizde tarımsal üretime zarar veren, havaların soğumasıyla kışlak alanlara yönelen kahverengi kokarcaya karşı, etkin ve sürdürülebilir yöntemlerle mücadele veriyoruz. 631 noktada, 1231 personelimizle 1 milyondan fazla hanede ilaçlama gerçekleştirdik. 72 bin üretici ve vatandaşımıza eğitim verdik. Kokarcayı etkisiz hale getirmek için 83 bin feromon tuzak kurduk. Zararlıya karşı 1 milyon 156 bin doğal düşman samuray arısı salımı yaptık. Meskun mahaller ve sosyal alanlarda; Sağlık Bakanlığımız, yerel yönetimlerimiz ve sivil toplum kuruluşlarımızın desteği ve iş birliğiyle bu mücadeleyi sonuna dek sürdürmeye kararlıyız. Doğayı koruyarak, üreticimizin yanında olmaya devam edeceğiz" ifadelerini kullandı.
Antalya
Güncel
İlçeler
Gündem
Asayiş
Bakan Yumaklı'dan kahverengi kokarca açıklaması
Tarım ve Orman Bakanı İbrahim Yumaklı, tarımsal üretime zararlı kahverengi kokarcaları önlemeye yönelik 1 milyondan fazla hanede ilaçlama yapıldığını açıkladı.
Kaynak: DHA
Yorumlar
Trend Haberler
Büyükşehir'den Nostalji Tramvayı açıklaması
Rent a car sektöründen iki kritik çağrı
CHP İstanbul İl Başkanı Gürsel Tekin: Antalya Büyükşehir CHP’de kalacak
ADGİAD' dan ATSO seçimlerinde gövde gösterisi; birlik ve beraberlik mesajı: ‘Tüm imkanlarımızla adaylarımızın yanındayız
Yeni Parti’nin Antalya il binası hazır! Adres; CHP eski binasının karşısı
28. Konyaaltı Belediyesi Feslikan Yağlı Güreşleri'ni kim kazandı?



