Kepez Çamlıbel Halk Eğitimi Merkezi 2024-2025 Eğitim-Öğretim yıl sonu sergi açılışı yoğun bir katılımla gerçekleştirildi. Sergi açılışına İl Milli Eğitim Müdür Yardımcısı Necip Dal, İl Milli Eğitim Şube Müdürü Kenan Yavuz, İlçe Milli Eğitim Müdürü Abbas Doğan, öğrenciler ve çok sayıda davetli katıldı. Saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın ardından konuşan Kurum Müdürü Canat Duru, yediden yetmişe, her zaman, her yerde, herkes için eğitim şiarıyla, sanat, spor, kültür, hobi kurslarına, tarımdan sanayiye 73 alanda 3 bin çeşit kurs ile her ihtiyaca göre haftanın yedi günü kurslar açıldığını ifade etti. Duru, “Halk Eğitim Merkezimizde her yaştan insanımıza kurslarımızda, öğretmenlerimizin nezaretinde bilgi ve beceri kazandırmaya çalışıyoruz. Bu topraklar üzerinde sahip olduğumuz en büyük güç, kültürümüzden ve tarihimizden aldığımız güçtür. Kültürümüze ve tarihimize ait olan değerleri yaşatmak en önemli görevimiz ve geçmiş ile bugünümüzü geleceğe aktarmamız da bu topraklarda olmamıza katkı sağlayan en önemli sigortadır” diye konuştu.

Efkan Ala: Yeni anayasa, Türkiye’nin gücüne güç katacak
Efkan Ala: Yeni anayasa, Türkiye’nin gücüne güç katacak
İçeriği Görüntüle

‘Asıl kahramanlar kursiyerlerimiz’

Canat Duru, program akışı içerisinde yer alan ve hem yetişkin hem de çocuklardan oluşan halk oyunları, spor, müzik gösterilerinde kültürü yaşatacak ve nesillere aktaracak faaliyetlerle kültürün en güzel örneklerinin sergileneceğini belirtti. Sergideki renk desen ve nakışlarda yine kültürün güzel örneklerini yaşatmak için gösterilen gayrete dikkat çeken Duru, “Her biri her türlü takdire ve övgüye değer güzelliklerdir. Burada yürütülen faaliyetlerin asıl kahramanlarını kursiyerlerimiz olarak görüyoruz. Onların talepleri olmadığı sürece buralar boş kalır, böyle bir emek ve gayret de ortaya çıkmaz. Onlardan gelen her türlü talebi değerlendiren öğretmenlerimiz bu topraklar üzerindeki kültürümüzün canlı kalmasını sağlayacak örnekleri verip, tüm birikimlerini kursiyerlere aktarmaya çalıştıkları için onlar da bizim gözümüzde kıymetlidir” ifadelerini kullandı.

‘Eserler, büyük emeklerin ürünü’

Kamu kurum ve kuruluşlarının da önemli bir iş birliğinin ürünü olan bu faaliyetlere halkı ortak ederek güzel örnekler vermeye gayret gösterdiklerini vurgulayan Duru, “El emeği, göz nuru eserlerle vatandaşlarımız kendilerini faydalı hissetmeye, üretici olmanın zevkini tatmaya buralarda ulaşıyorlar. Bu sergideki eserlere zamanını harcayıp emek verenleri tebrik ederken, bize desteklerini hiç esirgemeyen her zaman yanımızda olan İlçe Kaymakamımız, İlçe Milli Eğitim Müdürümüze, İlçe Belediye Başkanımıza, muhtarlarımıza, sivil toplum kuruluşlarımıza, iş birliği yaptığımız kamu kurumları ve sivil toplum örgütlerine ve böyle bir günde bizi yalnız bırakmayan herkese çok teşekkür ediyorum” dedi.

Muhabir: Arzu YAVUZ