Antalya Gazete Bayi ve Büfeciler Odası üyeleri AESOB'da düzenlenen eğitim semineriyle hijyen sınavına girdi. Sınavda başarılı olanlara hijyen belgeleri verilecek.
Antalya Gazete Bayi ve Büfeciler Odası, İl Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü nezdinde üyelerine hijyen eğitimi vererek, sınava tabii tuttu. Yaklaşık 170 ekmek satan büfe esnafının katıldığı ve 2 saat süren eğitim sonrasında sınava tabii tutulan büfe esnafından 70 ve üzeri puan alanlar hijyen belgelerini alabilecek. AESOB Toplantı Salonunda İl Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğünde görevli Gıda Kontrol Görevlisi Ahmet Arslan ve Hürriyet Atçakarlar tarafından gıda mevzuatı, ekmek çeşitleri ve tebliği, hijyen ve şartları konularında eğitim verildi. Antalya Gazete Bayii Büfeciler Odası Başkanı Adlıhan Dere Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığının Türk Gıda Kodeksi 'Ekmek ve Ekmek çeşitleri tebliği, 4 Ocak 2012 tarihli ve 28163 sayılı Resmi Gazetede yayımlanarak 01.07.2012 tarihinde yürürlülüğe girdiğini hatırlatarak, ekmek ve ekmek satış yerlerinde ekmek satışı yapan esnafın genel hijyen eğitiminden geçirildiğini söyledi.
Belge zorunlu hale geldi
Antalya Gazete Bayi ve Büfeciler Odası Başkanı Adlıhan Dere, hijyen eğitimi belgesi almanın zorunlu hale geldiğini hatırlatarak,' Bu tür yerlerde ekmek satışı yapan üye esnaflarımıza ve satış yapan personele genel gıda hijyeni konusunda eğitilmelerini sağlamak amacıyla, Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı ile Konfederasyonumuz arasında 06.07.2012 tarihinde işbirliği protokolü imzaladık. Esnaf Odalar Birliğine bu yetki devredildi. Bizlerde birliğimizden aldığımız bu yetki ile üyelerimize hijyen eğitimi verdik' diye konuştu.
Antalya Gazete Bayi ve Büfeciler Odası, İl Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü nezdinde üyelerine hijyen eğitimi vererek, sınava tabii tuttu. Yaklaşık 170 ekmek satan büfe esnafının katıldığı ve 2 saat süren eğitim sonrasında sınava tabii tutulan büfe esnafından 70 ve üzeri puan alanlar hijyen belgelerini alabilecek. AESOB Toplantı Salonunda İl Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğünde görevli Gıda Kontrol Görevlisi Ahmet Arslan ve Hürriyet Atçakarlar tarafından gıda mevzuatı, ekmek çeşitleri ve tebliği, hijyen ve şartları konularında eğitim verildi. Antalya Gazete Bayii Büfeciler Odası Başkanı Adlıhan Dere Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığının Türk Gıda Kodeksi 'Ekmek ve Ekmek çeşitleri tebliği, 4 Ocak 2012 tarihli ve 28163 sayılı Resmi Gazetede yayımlanarak 01.07.2012 tarihinde yürürlülüğe girdiğini hatırlatarak, ekmek ve ekmek satış yerlerinde ekmek satışı yapan esnafın genel hijyen eğitiminden geçirildiğini söyledi.
Belge zorunlu hale geldi
Antalya Gazete Bayi ve Büfeciler Odası Başkanı Adlıhan Dere, hijyen eğitimi belgesi almanın zorunlu hale geldiğini hatırlatarak,' Bu tür yerlerde ekmek satışı yapan üye esnaflarımıza ve satış yapan personele genel gıda hijyeni konusunda eğitilmelerini sağlamak amacıyla, Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı ile Konfederasyonumuz arasında 06.07.2012 tarihinde işbirliği protokolü imzaladık. Esnaf Odalar Birliğine bu yetki devredildi. Bizlerde birliğimizden aldığımız bu yetki ile üyelerimize hijyen eğitimi verdik' diye konuştu.