HÜDA PAR Antalya İl Başkanı Muhammet Şerif Durmaz, okul kantinlerinde satılan ürünler ve yemekhanelerle ilgili uyarılarda bulundu. Konuyla ilgili yazılı bir açıklama yapan Durmaz, 2025–2026 eğitim-öğretim yılında 19 ilçede eğitim gören 526 bini aşkın öğrencinin sağlığına dikkat çekerken, okul kantinleri ve yemekhanelerde denetimlerin artırılması çağrısı yaptı.
Açıklamasında, “Antalya genelinde toplam 526 bin 145 öğrenci eğitim görmekte olup, bu sayı Antalya’nın geleceğini temsil eden önemli bir genç nüfusu oluşturmaktadır. Öğrencilerin günlük yaşamlarının büyük bir bölümünü geçirdiği okul ortamlarında, özellikle kantinler ve yemekhaneler, sağlıklı beslenme açısından kritik bir öneme sahiptir” diyen HÜDA PAR İl Başkanı Durmaz şöyle devam etti:
Yerel yönetimlere çağrı
“Antalya il sınırları içerisindeki tüm eğitim kurumlarında faaliyet gösteren kantin ve yemekhanelerin düzenli ve etkili bir şekilde denetlenmesi büyük önem taşımaktadır. Gerçekleştirilecek denetimlerde öncelik, öğrenci sağlığının korunması olmalı; özellikle son kullanma tarihi geçmiş, hijyen koşullarına uymayan ya da insan sağlığı için zararlı olabilecek gıda ürünleri titizlikle incelenmelidir. Sağlıksız ve tarihi geçmiş ürünlerin tespiti durumunda, bu ürünler imha edilmeli ve ilgili işletmelere gerekli yaptırımlar uygulanmalıdır. Bu konuda temel hedef; öğrencilerin daha sağlıklı, güvenli ve hijyenik ortamlarda beslenmelerini sağlamak ve böylece gelişimlerine katkıda bulunmaktır. Öğrenci sağlığını önceleyen bu önemli konuda yetkilileri, büyükşehir ve ilçe belediyelerini daha fazla sorumluluk almaya ve denetimleri sıklaştırmaya davet ediyoruz.”