Antalya İl Milli Eğitim Müdürlüğü önünde gerçekleştirilen basın açıklamasında, eğitim kurumlarında son dönemde yaşanan darp, tehdit ve silahlı saldırı vakalarına dikkat çekildi. Mil Maarif-Sen Antalya İl Temsilcisi Aslı Küçükçiloğlu, okullarda derinleşen bir güvenlik zafiyeti yaşandığını ve bu durumun hem eğitimcileri hem de öğrencileri huzursuz ettiğini belirtti. Küçükçiloğlu, eğitim çalışanlarının kendilerini korumasız hissettiği bir ortamda sağlıklı bir eğitim faaliyetinin sürdürülemeyeceğini ifade etti.
‘Şiddet vakaları artık münferit değil’
Şiddetin boyutlarının her geçen gün arttığını ve toplumsal bir sorun haline geldiğini belirten Küçükçiloğlu, “Eğitim çalışanlarına yönelik giderek artan şiddet olaylarına ve oluşan korku iklimine karşı sessiz kalmıyoruz. Son dönemde yaşanan saldırı vakaları artık münferit olmaktan çıkmıştır. Öğretmenler hedef alınmakta, okul yöneticileri tehdit edilmekte, meslektaşlarımız görev yaptıkları yerde can güvenliklerinden endişe duymaktadır. Bu tablo sadece bizi değil, milletimizin geleceğini de doğrudan tehdit etmektedir” dedi.

‘Özel ve caydırıcı yasalar istiyoruz’
Güvenlik sorunlarının çözümü için somut adımlar atılması gerektiğini savunan Küçükçiloğlu, saldırganların en ağır yaptırımlarla karşılanması gerektiğini söyledi. Küçükçiloğlu, “Eğitim çalışanına yönelik şiddete karşı özel, ağır ve caydırıcı yasal düzenlemeler vakit kaybedilmeden hayata geçirilmelidir. Öğretmen ve yöneticilere yönelik saldırılar sıradan adli vaka gibi ele alınmamalıdır. Ayrıca tüm eğitim kurumlarına yeterli sayıda kadrolu güvenlik personeli atanmalı; okul güvenliği geçici ve göstermelik tedbirlerle değil, kurumsal ve sürekli bir sistemle sağlanmalıdır” ifadelerini kullandı.
‘Temenni değil tedbir bekliyoruz’
Milli Eğitim Bakanlığı’na ve devlet yetkililerine seslenen Aslı Küçükçiloğlu, artık temenni değil tedbir beklediklerini kaydetti. Okulların şiddetin gölgesinden çıkarılması gerektiğini vurgulayarak, “Artık söz değil, icraat zamanıdır. Eğitim kurumlarını şiddetin gölgesinden çıkarın ve okullarda kamu otoritesini yeniden tesis edin. Biz susmayacağız ve geri adım atmayacağız. Can güvenliğimiz sağlanana, okullarımız gerçekten güvenli hale gelene kadar bu haklı mücadelemize ve tepkimizi dile getirmeye devam edeceğiz” dedi.





