AP Savunma ve Güvenlik Komisyonu, Avrupa Birliği (AB)-NATO muhtemel işbirlikleri konulu toplantı düzenledi. Toplantıya katılan NATO Avrupa Müttefik Kuvvetler Yüksek Komutanı (SACEUR) Orgeneral Alexus G. Grynkewich, konuşmasında Türk savunma sanayiine ilişkin dikkat çeken açıklamalar yaptı. NATO Yüksek Komutanı, AB ve NATO'nun daha fazla işbirliği içinde çalışması gerektiğine vurgu yaptı. Avrupa'da son günlerde yaşanan saldırı tehditleri ve dünya genelinde yükselen risklere değinen Grynkewich, Avrupa'nın savunma sanayiine verdiği önemin giderek artmasından memnun olduğunu ancak bunun yetersiz olduğunu söyledi. Dünyanın güncel durumda birçok risk barındırdığını ve NATO'nun Avrupa'nın savunmasında ana unsur olduğunu söyleyen Grynkewich, Ankara'da yapılan NATO Zirvesi sonrasında AB savunma üretiminde Türk şirketlerinin de yer alması gerektiğini belirtti. Grynkewich, "Ankara’daki NATO Zirvesi Savunma Endüstrisi Forumu’nda yüzlerce sanayi şirketi, yüksek tespit ve takip de dahil farklı alanlarda 50 milyar euroyu aşan sözleşmeler yaptı. Görüyoruz ki NATO ve AB üretimli savunma sanayii politikaları Kanadalı, İngiliz, Norveçli ve Türk savunma şirketleri için önemli'' ifadelerini kullandı.
Toplantıda AB ve NATO arasında yeni bir işbirliği alanı olarak askeri Schengen vizesi politikası da gündeme geldi. Askeri unsurların ülkeler arası geçişinin yeniden düzenlenmesini içeren askeri Schengen için Avrupa'daki altyapının modernize edilmesi ve bunun için 4,7 milyar euroluk bir bütçenin ayrılması gerektiği bildirildi. Bu bütçeyle eskimiş demir yolları, otoyollar ve köprüler gibi altyapı unsurlarının modern savaş araçlarının yükünü kaldırabilecek hale getirilmesinin hedeflendiği bildirildi.
Gündem
Spor
Güncel
Asayiş
Sağlık
Antalya
Özel
İlçeler
Ekonomi
Bilim
Genel
Politika
Bölge
NATO Yüksek Komutanı Grynkewich'ten Avrupa Parlamentosu'nda Türkiye vurgusu
Avrupa Parlamentosu Savunma ve Güvenlik Komisyonu toplantısında konuşan NATO Avrupa Müttefik Kuvvetler Yüksek Komutanı (SACEUR) Orgeneral Alexus G. Grynkewich, "Ankara’daki NATO Zirvesi Savunma Endüstrisi Forumu’nda yüzlerce sanayi şirketi, yüksek tespit ve takip de dahil farklı alanlarda 50 milyar euroyu aşan sözleşmeler yaptı. Görüyoruz ki NATO ve AB üretimli savunma sanayii politikaları, Kanadalı, İngiliz, Norveçli ve Türk savunma şirketleri için önemli" dedi
Kaynak: İHA
Yorumlar
Trend Haberler
VakıfBank-Eczacıbaşı maçının biletleri satışa çıktı!
Yağlı Güreş Cumhurbaşkanlığı Kupası’nı kim kazandı?
Yağlı Güreş Cumhurbaşkanlığı Kupası ne zaman, nerede ve hangi kanalda?
15. Sungurlu Yağlı Pehlivan Güreşleri’ni kim kazandı? Ali Gürbüz mü yoksa Mehmet Yeşil Yeşil mi?
Şampiyonlar Kupası’nda VakıfBank-Eczacıbaşı finali Antalya’da oynanacak!
Belçika-Türkiye maçı ne zaman, saat kaçta ve hangi kanalda? Milli maç nerede, hangi statta oynanacak?



