Büyük Birlik Partisi (BBP) Antalya İl Başkanı Mustafa Yılmaz, 15 Temmuz hain darbe girişiminin Türk milletinin iradesine, devletin bağımsızlığına ve demokrasiye yönelik büyük bir saldırı olduğunu belirterek, Cumhur İttifakı’nın siyasi hesaplarla değil, Türkiye’nin bekası, devletin birliği ve milletin geleceği için kurulduğunu söyledi. Yılmaz, “15 Temmuz’u ne unutacağız ne de unutturacağız. Milletimiz, istiklaline ve istikbaline yönelik hiçbir ihanete asla boyun eğmeyecektir” dedi.

‘Unutulmayacak bir kahramanlık örneği’

Yılmaz, 15 Temmuz Demokrasi ve Millî Birlik Günü dolayısıyla yaptığı açıklamada, darbe girişiminin Türkiye’nin bağımsızlığına ve millet iradesine karşı gerçekleştirilmiş hain bir saldırı olduğunu vurguladı. Yılmaz, açıklamasında, 15 Temmuz gecesinin Türk milletinin birlik ve beraberlik ruhunu tüm dünyaya gösterdiği tarihi bir gün olduğunu belirterek, “Aziz milletimiz o gece canı pahasına vatanına, bayrağına ve devletine sahip çıkmış, demokrasi tarihimizde unutulmayacak bir kahramanlık örneği ortaya koymuştur” ifadelerini kullandı.

‘Kötü’ komşuya ağır yaptırımlar
‘Kötü’ komşuya ağır yaptırımlar
İçeriği Görüntüle

‘Milli ve yerli bir anlayışın sonucu’

Cumhur İttifakı’nın kuruluş sürecine ilişkin değerlendirmelerde de bulunan Mustafa Yılmaz, ittifakın herhangi bir siyasi çıkar veya hesap üzerine kurulmadığını söyledi. Yılmaz, “Büyük Birlik Partisi Genel Başkanımız Sayın Mustafa Destici’nin de ifade ettiği gibi, Cumhur İttifakı herhangi bir siyasi hesapla değil; Türkiye’nin bekası, devletimizin birliği, milletimizin istiklali ve istikbali için kurulmuş milli ve yerli bir ittifaktır” dedi. Türkiye’nin güçlü bir devlet olarak yoluna devam etmesinin öncelikli hedefleri olduğunu ifade eden Yılmaz, “Bizler için esas olan milletimizin huzuru, devletimizin bekası ve ülkemizin geleceğidir. Büyük Birlik Partisi olarak aldığımız her kararın merkezinde bu anlayış bulunmaktadır” diye konuştu.

‘Dünyaya örnek olacak bir duruş’

15 Temmuz hain darbe girişiminin yalnızca siyasi bir olay olarak değerlendirilemeyeceğini belirten Yılmaz, bunun Türkiye Cumhuriyeti’nin varlığına ve milletin özgür iradesine yönelik bir saldırı olduğunu ifade ederek, “15 Temmuz hain darbe girişimi; milletimizin iradesine, devletimizin bağımsızlığına ve demokrasimize yönelik alçak bir saldırı olarak tarihe geçmiştir. Ancak o gece milletimiz, tankların ve silahların karşısında büyük bir cesaret göstermiş, vatanına sahip çıkarak dünyaya örnek olacak bir duruş sergilemiştir” şeklinde konuştu.

‘Şehitlerimizin emaneti, birlik ve beraberliğimizdir’

15 Temmuz şehitlerini rahmet ve minnetle andığını ifade eden Mustafa Yılmaz, gazilere de teşekkür etti. Yılmaz, “O gece ülkemizin bağımsızlığı ve geleceği için hayatını ortaya koyan kahraman şehitlerimizi rahmet, minnet ve dualarla anıyoruz. Gazilerimize ise şükranlarımızı sunuyoruz. Onların fedakârlıkları, milletimizin bağımsızlık iradesinin en güçlü göstergesidir” dedi. Büyük Birlik Partisi olarak milli değerler doğrultusunda siyaset yapmaya devam edeceklerini belirten Yılmaz, Türkiye’nin menfaatlerini her türlü siyasi yaklaşımın üzerinde tuttuklarını söyleyerek, “Bizler devletimizin ve milletimizin yanında durmaya, ülkemizin çıkarlarını öncelemeye devam edeceğiz. Doğruya doğru, yanlışa yanlış demekten hiçbir zaman geri durmayacağız. Türkiye’nin güçlü, bağımsız ve huzurlu geleceği için mücadelemizi sürdüreceğiz” ifadelerini kullandı. Açıklamasının sonunda birlik ve beraberlik mesajı veren Yılmaz, Türkiye’nin geçmişte olduğu gibi gelecekte de her türlü tehdidin üstesinden geleceğini söyleyerek, “Bu aziz millet, istiklaline ve istikbaline uzanan hiçbir ihanete asla boyun eğmeyecektir. Bayrağımıza, vatanımıza ve devletimize sonsuza kadar sahip çıkacağız. 15 Temmuz’u ne unutacağız ne de unutturacağız. Türkiye’nin birliği, devletimizin bekası ve milletimizin huzuru için kararlılıkla mücadelemizi sürdüreceğiz” dedi.

Kaynak: Haber Merkezi