Bayrampaşa'daki mitingde, "AK Parti kuruluş yıl dönümü hediyen geliyor, yarın 12.00'yi bekle" diyen CHP Genel Başkanı Özgür Özel bugün partisinin Genel Merkezi'nde basın toplantısı düzendi.

Özel konuşmasında şu ifadeleri kullandı; "Bu AK Toroslar çetesinin iltimat içinde olduğu bir avukat arkadaş, İBB soruşturmasındaki tutuklu iş insanı Murat Kapki'ye gider. Murat Kapki, İBB AK Parti'deyken de çok iş yapan, çeşitli kamu kurumlarına da iş yapan çok büyük bir şirketin sahiplerinden biri. Defalarca itirafçılığa zorlanmış, etkin pişmanlık ifadeleri de vermiş ama kendisinden istenen ifadeyi vermediği, gerçek dışı beyan vermediği için içeride tutulmuş biri.

"BUNU İMZALAYACAKSIN, ÜSTÜNE DE 2 MİLYON DOLAR VERECEKSİN' DEDİLER"

Bu kişiye AK Parti'nin MKYK üyeliği dahil çok sayıda görev yapmış Mücahit Birinci denen arkadaş gider. Bu arkadaş, Kapki'yle konuşur 31 Temmuz günü ve 1,5 sayfalık bir ifade tutanağını önüne koyup "Bunu imzalayacaksın. Üstüne de 2 milyon dolar vereceksin. Buradan tıpış tıpış gideceksin..." Çeşitli isimleri vermesini, olaylarla bunları ilişkilendirmesini istiyor. Dünya kadar iddiayla, öyle bir ifade ki, fevkalade riskli, gazetecilere hakaret eden, CHP'nin bir türlü beceremedikleri, kurultayıyla ilgili bir hamle yapan, bir türlü yapamadıkları Fatih Keleş iftirasını oturtan, Ekrem başkana ve Murat Ongun'a dokunan bir ifadeyi ve 2 milyon dolar vermesi karşısında olacağını söylüyor. "Bu ifadeyi imzala, 2 milyon doları ver çık, ben senin medyadaki elin ayağın teminatın olacağım" diyor."

CHP Genel Başkanı Özgür Özel'in Murat Kapki ve Mücahit Birinci iddiaları kamuoyunda geniş yankı uyandırırken, İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı'nı da harekete geçirdi.

Orman yangınlarıyla ilgili korkutan ihtimal: 'Risk eylül ayında da devam edebilir
Orman yangınlarıyla ilgili korkutan ihtimal: 'Risk eylül ayında da devam edebilir
İçeriği Görüntüle

İddialarla ilgili soruşturma başlatıldığını duyuran İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı açıklamasında şu ifadeleri kullandı;"14.08.2025 tarihinde bazı basın yayın kuruluşları sosyal medya kuruluşları vasıtasıyla öğrenilen Cumhuriyet Başsavcılığımızın 2024/228233 sayılı soruşturma dosyamız tutuklu şüphelilerinden Murat Kapki ile avukat Mücahit Birinci arasında cezaevinde gerçekleştirdiği belirtilen görüşme süreci ve içeriği ile ilgili iddialara ilişkin araştırma yapılması amacıyla resen soruşturma başlatılmış olup gelişmelerden ayrıca gerektiğinde bilgilendirme yapılacaktır"

Kaynak: Haberler.com