Antalyaspor’dan Kapustka atağı
Antalyaspor’dan Kapustka atağı
İçeriği Görüntüle

Antalyaspor’un eski başkanlarından Sedat Peker, yaklaşan kongre öncesinde yaptığı açıklamada, kulübün tarihindeki en zor dönemlerden birine girdiğini söyledi. Peker, “60 yıllık tarihimizin en buhranlı sezonuna giriyoruz. Cuma günü gerçekleşecek kongremizi, köprüden önceki son çıkış olarak görüyorum. Özellikle tarihe not düşmek amacıyla bu çağrıyı yapıyorum. Antalya’nın gündeminden düşmeyen konular ele alınmalı, geçmişin muhasebesi yapılmalı, bu noktaya nasıl gelindiği somut olarak ortaya çıkmalı ve buna göre bir yol haritası çizilmeli. Belirlenecek olan yol haritasının ardından da suçlamaların sonu gelmeli, herkes Antalyaspor için neler yapılabileceğine odaklanmalı” ifadelerini kullandı.

‘Uzlaşmaya ihtiyaç var’
Yöneticilik yaptığı dönemde yaşadıkları süreci hatırlatan Peker, o günlerde sorumluluk üstlendiklerini ve suçlama yoluna gitmediklerini belirtti. Peker, “Yöneticilik yaptığımız dönemde ligden düştük. Suçlu aramadık hatta suçlandık bile. Sorumluluğumuzu bildik. Bir sezon geçti ve lâyık olduğumuz yere döndük. Erdemli insanlar olarak da kenara çekildik. Mevcut tablo böyle devam ederse, maalesef vurdumduymazlık ve hovardalık nedeni ile kulübün kapısına kilit vurulacak. Antalyaspor'da hoşgörü, diyalog ve uzlaşmaya ihtiyaç var. Bu durum artık kaçınılmaz bir mecburiyet” dedi.

‘Antalyaspor sahipsiz kalmayacaktır’
Peker, kulübün farklı yapılarının el ele vererek hareket etmesi gerektiğini vurguladı ve camiada süren kavgaların son bulması çağrısında bulundu. Peker, “Dernek, Vakıf ve A.Ş sağduyu ile birbirine el vermek zorundalar. Biriken maddi-manevi sorunlar ortak akıl ve irade ile giderilebilecektir. Karşılıklı suçlamalar ve zıtlaşmalardan vazgeçilmelidir. Futbolseverleri de taraf haline getiren ve camiayı sarsan tavır ve davranışları artık görmemeliyiz. Ortak menfaatler konuşulmalı, paydamızın Antalya ve Antalyaspor olduğu unutulmamalıdır. Kulübümüzün tarihine, kültürüne ve hafızasına saygı duymak zorundayız. Yeter ki birlikte olabilelim. Tüm maddi sıkıntılar elbirliğiyle giderilebilir” diye konuştu. Açıklamasını, “Bilinmelidir ki Antalyasporumuz hiçbir dönemde sahipsiz kalmamıştır ve kalmayacaktır” sözleriyle tamamladı.

Muhabir: GÜRKAN BALCI