Türk Hava Yolları ile Lufthansa ortaklığıyla faaliyet gösteren SunExpress, 2026 yaz sezonu için Türkiye’ye yönelik uçuş ağını genişletiyor. Şirket, Avrupa’nın farklı şehirlerinden Türkiye’nin önde gelen turizm merkezlerine toplam 10 yeni uluslararası hat açacağını duyurdu
Yeni güzergâhlar arasında Antalya, İzmir, Bodrum, Edremit ve Hatay bulunuyor. Bu eklemelerle birlikte Türkiye’nin turizm bölgelerine hava ulaşımının güçlenmesi, özellikle Antalya ve Alanya çevresinde turizm hareketliliğinin artması bekleniyor. SunExpress’in yeni tarifesine göre Antalya–Memmingen seferleri Mart 2026 itibarıyla haftada beş kez yapılacak. 11 Mayıs–24 Haziran ve 2 Ağustos–19 Eylül tarihleri arasında ise bu hat günlük uçuş seviyesine çıkarılacak.
Antalya-Cork uçuşları hafta iki kez
Ayrıca Hannover–Edremit ve Münih–Edremit seferleri de programa dahil edilirken, Düsseldorf–Hatay hattı ilk kez SunExpress’in uçuş ağına eklenecek. 2026 yaz planında Antalya bir kez daha SunExpress’in merkezi konumuna geliyor. 16 Mayıs 2026’da başlayacak olan Antalya–Cork uçuşları, salı ve cumartesi günler olmak üzere haftada iki kez yapılacak.
Antalya turizmini canlandıracak
Antalya–East Midlands hattı Mart 2026 sonunda faaliyete geçecek ve haftada üç seferle hizmet verecek. Antalya–Memmingen uçuşu da Mart itibarıyla başlatılacak. Bu yeni hatların, özellikle Avrupa’dan gelen turistler için Akdeniz kıyılarına erişimi kolaylaştırması ve Antalya turizmine canlılık kazandırması öngörülüyor.
Ege bölgesine de yeni bağlantılar
SunExpress, 2026 yazında Ege destinasyonlarını da güçlendirecek. İzmir–Porto hattı 24 Haziran 2026’da başlayacak ve haftada iki kez düzenlenecek. İzmir–Sofya seferleri Nisan ayında devreye alınacak. Milas-Bodrum–London Gatwick ve Milas-Bodrum–Manchester uçuşları ise 4 Mayıs 2026’da başlayacak.
Avrupa’dan Türkiye’ye 21 nokta
Yeni hatlarla birlikte SunExpress, 2026 yazında Almanya, Avusturya ve İsviçre’deki 23 havalimanından Türkiye’deki 21 farklı noktaya uçuş gerçekleştirecek. Şirket, kısa süre önce Noel dönemi için de kapasite artışı planını açıklamıştı.





