Ekin, “Şu anda dondurma sezonu bitmek üzere. Her zaman söylediğimiz gibi vatandaşın hazır dondurma almak yerine kendi hazırladıkları dondurma yemelerini tavsiye ediyoruz. Sağlıklı dondurma yemek için de gerçek salepli kullanılan dondurmalardan yemelerini istiyoruz. Paketli ya da hazır diye tabir edilen dondurmalarda neredeyse süt hiç kullanılmıyor. Ayrıca koruyucu, aroma verici, kıvam artırıcı gibi maddeler yer alıyor ve bunlar insan sağlığı için son derece zararlı. Dondurmanın sağlık açısından birçok faydası var. Dondurma yiyelim derken sağlığımızdan olmayalım” dedi. Ekin, sıcak havalarda sütteki bozulmanın hızlandığını ifade ederek, pazarlardaki satılan sütün de dikkat edilmezse son derece tehlikeli olabileceğini aktardı. Ekin, “Belediyelerin pazar yerlerindeki süt satan esnafı denetlemesini istiyoruz. Pazarcı esnafı sabanın erken saatlerinde pazara geliyor, akşama kadar süt bozulma tehlikesi ile karşı karşıya kalıyor. Yarım saatte bir mikrop üreten bir madde süt. Bir an önce kaynaması lazım. Pazar yerlerindeki plastiklerin içerisindeki satılan süte karşıyız. Halkımızın da bilinçlenmesi lazım. Halkın pazar yerlerinden süt almaması gerekiyor” diye konuştu.
Dondurma uyarısı
Odaya kayıtlı esnaflardan alışveriş yapılması gerektiğini söyleyen Ekin, “Bir de korsan dondurmacılar vatandaşların sağlığını hiçe sayıyor. Hijyen şartlarına dikkat etmiyorlar. Odamıza kayıtlı esnaflarımız, vatandaşlarımızın sağlıklı ürünler tüketmesi için gerekenleri yerine getiriyor. Bu noktada, yaz aylarıyla birlikte mahalle aralarında sayıları çoğalan seyyar dondurmacılara kesinlikle taviz verilmemeli. Eğer sokağınızdaki seyyar dondurmacıdan alışveriş yapacaksınız mutlaka esnaf kimlik kartı olup olmadığını sorgulayın” dedi. Özellikle hazır ve paketli ürünlerden uzak durulması gerektiğinin altını çizen Ekin, “Antalya’da odamıza kayıtlı birçok esnafımız bulunmakta. Bu arkadaşlarımız, gerekli denetimlerden geçerek, hijyen şartlarını yerine getirerek üretimlerini gerçekleştiriyor. Süt tozu değil, süt kullanarak doğal dondurma üretimine imza atıyorlar. Bu nedenle vatandaşlarımız, bildikleri pastanelerden ya da esnaflardan dondurma almayı tercih etsinler” dedi.
Esra ALTUNKES
Dondurma uyarısı
Odaya kayıtlı esnaflardan alışveriş yapılması gerektiğini söyleyen Ekin, “Bir de korsan dondurmacılar vatandaşların sağlığını hiçe sayıyor. Hijyen şartlarına dikkat etmiyorlar. Odamıza kayıtlı esnaflarımız, vatandaşlarımızın sağlıklı ürünler tüketmesi için gerekenleri yerine getiriyor. Bu noktada, yaz aylarıyla birlikte mahalle aralarında sayıları çoğalan seyyar dondurmacılara kesinlikle taviz verilmemeli. Eğer sokağınızdaki seyyar dondurmacıdan alışveriş yapacaksınız mutlaka esnaf kimlik kartı olup olmadığını sorgulayın” dedi. Özellikle hazır ve paketli ürünlerden uzak durulması gerektiğinin altını çizen Ekin, “Antalya’da odamıza kayıtlı birçok esnafımız bulunmakta. Bu arkadaşlarımız, gerekli denetimlerden geçerek, hijyen şartlarını yerine getirerek üretimlerini gerçekleştiriyor. Süt tozu değil, süt kullanarak doğal dondurma üretimine imza atıyorlar. Bu nedenle vatandaşlarımız, bildikleri pastanelerden ya da esnaflardan dondurma almayı tercih etsinler” dedi.
Esra ALTUNKES