Profesyonel Turizm Yöneticileri Oluşum Platformu tarafından bu yıl 7’ncisi düzenlenecek olan Türkiye Turizm Tedarik Buluşması (TTB) için geri sayım başladı. 18-21 Aralık tarihlerinde Kundu’daki Royal Seginus Hotel’de gerçekleştirilecek organizasyonun detayları, Antalya Gazeteciler Cemiyeti (AGC) Lokali’nde düzenlenen basın toplantısında paylaşıldı. Profesyonel Turizm Yöneticileri Oluşum Platformu Başkanı ve TTB Türkiye Organizasyon Başkanı Bülent Bilgiç, buluşmanın 'Gönül Birliğinden Güç Birliğine' sloganıyla yola çıktığını belirterek şu ifadeleri kullandı: “Profesyonel Turizm Oluşum Platformu üyelerimiz ve yönetim kurulumuzla birlikte, Türkiye Turizm Tedarik Buluşması’nın 7’ncisini Antalya’da gerçekleştireceğiz. Organizasyonun lokomotifi niteliğindeki bu buluşmada Antalya ve Türkiye’den çok değerli çözüm ortaklarımız yer alacak. Ayrıca SOM Grup’tan Kemal Bey ve Bilal Bey de bu yıl aramızda olacak. Türkiye’nin otel sektör temsilcilerinin yanı sıra Kıbrıs ve Kazakistan başta olmak üzere yurt dışından da sektör temsilcilerini ağırlayacağız.”
Farklı destinasyonlarda
Geçtiğimiz yıl düzenlenen buluşmaları hatırlatan Bülent Bilgiç, organizasyonun farklı destinasyonlarda da yapılmasının planlandığını belirterek, “Ege buluşmamızı nisan ayında gerçekleştirdik. Karadeniz, Mezopotamya ve Kıbrıs’ta da organizasyon düzenlemek için çalışmalarımız sürüyor. Bu yıl Hollanda’dan da çözüm ortağımız var. Amacımız, TTB’yi ulusal başarıdan uluslararası bir organizasyona taşımak” dedi. Başkan Bilgiç ayrıca, gazeteci Mesut Yar’ın üç gün boyunca etkinlikte yer alacağını da söyledi. TTB’nin geçen yıl ciddi bir profesyonel ziyaretçi sayısına ulaştığını hatırlatan Bilgiç, “Ocak ayında yaptığımız buluşmada 1850 profesyonel günübirlik ziyaretçi katıldı. Ayrıca yaklaşık 780 sektör temsilcisini ağırladık. Bu organizasyon doğru alıcıyla doğru satıcıyı buluşturan, niş ve butik bir yapıya sahip. Sektörde yıllardır edindiğimiz deneyimle her yıl çıtayı daha yükseğe çıkarmayı hedefliyoruz” diye konuştu.
‘Ziyaretçi profilini genişlettik’
Bu yıl ziyaretçi profilinin genişletildiğini belirten Başkan Bilgiç, mutfak şeflerinden yiyecek-içecek müdürlerine, aşçı derneklerinden turizmle ilgili tüm birlik ve STK’lara kadar geniş bir katılım beklediklerini ifade etti. Bilgiç, “Platformumuzu ve TTB Türkiye markasını daha da güçlendirdik. Bu nedenle profesyonel ziyaretçi sayısının geçen yıla göre artacağına eminiz” dedi. Bilgiç, basının desteğine büyük önem verdiklerini vurgulayarak sözlerini şöyle noktaladı: “Basın mensuplarımızın katkısı bizim için çok değerli. Emeklerimizin yazılı ya da görsel basında yer bulması organizasyonun bütünlüğünü tamamlıyor. Bu yıl da tüm basın camiasını yanımızda görmekten memnuniyet duyacağız.”






