Üniversiteye giriş sınavı YKS’nın birinci oturumu TYT bugün gerçekleştiriliyor. YKS'ye girecek olacak olan öğrenciler, sabah saatlerinden itibaren aileleri ile birlikte sınava girecekleri Beyoğlu Gümüşsuyu Mahallesi’nde bulunan İstanbul Teknik Üniversitesi Makine Fakültesi binasına geldi. Sınavda görevli yetkililerin içeride hazırlıkları tamamlamasının ardından sınav giriş belgeleri ile sıra halinde içeri alınmaya başlandı. Ailelerin ise çocuklarının sınavdan çıkmasını heyecan ile beklemeye başladığı görüldü. Bazı velilerin ise Kur'an-ı Kerim okuduğu görüldü. Fakülte önünde Kültür ve Turizm Bakanlığı’na bağlı Vakıflar Genel Müdürlüğü’ne ait bir çadır kurularak, sınava giren öğrenciler ile ailelerine su ikramında bulunuldu.

Üniversite yoluna iddialı çıktı: "İlk bine gireceğim"
Kocaeli'de sabahın erken saatlerinden itibaren sınav merkezlerinin bulunduğu okul çevrelerinde hareketlilik yaşandı. Üniversite hayaline ulaşabilmek için aylarca hazırlanan öğrenciler, Yükseköğretim Kurumları Sınavı'nın ilk oturumuna girmek üzere okulların yolunu tuttu. Görevlilerin yaptığı kontrollerin ardından öğrenciler salonlara alınırken, yakınları ise okul kapılarının önünde beklemeye başladı.
Çok heyecanlı olduğunu söyleyen Yasin Emin Erol, "İlk 10 bine gireceğimi düşünüyorum. İnşallah kazanacağız" derken, arkadaşı Ömer Ay ise, "İlk bine gireceğimi düşünüyorum. Tıp kazanmak istiyorum. Heyecanlıyım" dedi.

2 dakika geç kalan genç gözyaşı döktü
Kocasinan ilçesinde bulunan Refika Küçükçalık Ortaokulu'nda sınava girecek olan bir öğrenci, kapıların kapanmasından 2 dakika sonra okula geldi. Diğer velilerin de ısrarına rağmen kapı açılmayınca genç gözyaşlarıyla kapıdan geri döndü. Bazı öğrenciler de sınava yetişebilmek için saniyelerle yarıştı.

Ehliyet ve kimlik krizi YKS öncesi öğrenciyi bayılttı
Samsun'un İlkadım ilçesinde bulunan 19 Mayıs Anadolu Lisesi'ne gelen A.G. isimli öğrenci, kimliğini yanında getirmediğini fark etti.
Sınava ehliyetiyle girmeyi planlayan öğrenci, bir süre sonra ehliyetini de yolda düşürdüğünü anlayınca büyük panik yaşadı. Yaşadığı stres nedeniyle fenalık geçirerek yere yığılan öğrenci için sağlık ekiplerine haber verildi.
Sınava yaklaşık 5 dakika kala ailesi öğrencinin kimliğini okula getirdi. Ancak bu sırada baygınlık geçiren ve sağlık ekiplerinin müdahale ettiği öğrenci sınava giremedi. Kendine gelemeyen öğrenci, ambulansla Gazi Devlet Hastanesi'ne kaldırıldı.

Diyarbakır'da okulları karıştıran öğrenciler son dakikalarda polis eşliğinde yetişti
Diyarbakır'da Yükseköğretim Kurumları Sınavı’nın (YKS) ilk oturumu olan Temel Yeterlilik Testi (TYT) sınavı için okulları karıştıran öğrenciler, polis ekipleri eşliğinde son dakikalarda yetiştirildi.

Sınavı saniyelerle kaçırdı, denemedik kapı bırakmadı
Kapıların kapanmasına 1 dakika kala ise hareketli anlar yaşandı. Adaylar arasında bazıları son saniyelerde içeri girmeyi başardı, Ozan Kızıl adlı genç ise saniyelerle sınavı kaçırdı. Aracını park ederken oyalandığını söyleyen genç, geri döndüğü sırada velilerin ısrarıyla tekrar geri dönüp kapıyı açtırmak istedi ancak başarılı olamadı. Bu sefer aynı fakültenin farklı bloğuna yönelen genç adam buradan da giriş yapamayınca hayalleri 1 yıl daha ertelemek zorunda kaldı.

Takılar yine sorun oldu
Antalya'da sınav heyecanının adresi yine Akdeniz Üniversitesi yerleşkesi oldu. Sabah erken saatlerde kampüse gelen adaylar, güvenlik kontrollerinden geçerek salonlara alındı. Bazı öğrenciler sınav saatine dakikalar kala koşarak binaya yönelirken, veliler de dışarıda heyecanlı bir bekleyişe geçti. Eğitim Fakültesi önünde sınava son dakika kala hareketli anlar yaşandı. Saat 10.00'da kapıların kapandığı sınavda, bazı adaylar son dakikalarda içeriye girerken, bazıları ise taktıkları küpe, kolye, bileklik gibi takılar yüzünden sorun yaşadı.

Adaylardan bir tanesi kulağındaki küpe yüzünden uzun süre sorun yaşadı. Velilerin yardımcı olmaya çalıştığı genç kızın küpesi sınava 5 dakika kala çıkartıldı.
10 saniyeyle hayalleri kapıda kaldı: YKS’ye geç kalan öğrencinin üzüntüsü kameraya yansıdı
Bursa’da Yükseköğretim Kurumları Sınavı’na (YKS) girmek için koşarak sınav merkezine gelen bir öğrenci, sadece 10 saniyeyle sınava yetişemedi. Diğer velilerin tüm ısrarlarına rağmen görevliler öğrenciyi içeri almazken, genç kızın yaşadığı büyük üzüntü kameralara yansıdı.

Gaziantep'te YKS heyecanı: Koşa koşa geldi, son anda yetişti
Nizip ilçesinde ise bir öğrenci sınava son anda yetişti. İlçede bulunan Alkan Mesleki ve Teknik Kız Anadolu Lisesi'nde sınava giren bir öğrenci, giriş yasağının başlamasına çok kısa bir süre kala koşarak geldiği sınav merkezinde görevlilere giriş belgesi ve kimliğini göstererek içeri girdi. Öğrencinin sınava son anda yetiştiği o anlar kameraya yansıdı.

Okul çevrelerinde ise güvenlik önlemleri alındı.
Sınava 1 dakika kala yetişti, aracının el frenini çekmeden araçtan fırlayıp okula koştu
Sınava geç kalma telaşı yaşayan bazı adaylar son dakikalarda okullara ulaşmaya çalıştı. Bu sırada bir genç, kullandığı otomobille sınav merkezine geldi.
Aracını okul önünde bırakan genç, sınava yetişme heyecanıyla el frenini çekmeyi unutarak hızla okul kapısına yöneldi ve içeri girdi.

Genç aday sınava yetişip salonuna girerken, otomobilin el freni ise daha sonra ailesi tarafından çekildi. O anlar çevrede bulunanlar tarafından merakla izlendi.




