Limak İnşaat’ın üstlendiği Antalya-Alanya Otoyolu projesi için 140 milyon euroluk finansman onayı çıktı. Temmuz ayında temeli atılan dev projeye verilen bu onay, yatırımın finansal sürdürülebilirliğini güvence altına alırken, inşaat sürecinin hızlanması ve planlanan takvimde tamamlanması için kritik bir aşama olarak görülüyor.
Antalya Cumhuriyet Savcılığı tarafından yürütülen soruşturma kapsamında Antalyaspor- Büyükşehir hafriyat yolsuzluğu iddialarıyla ilgili Antalya Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreter Yardımcısı Mustafa Gürbüz, iş insanı Ramazan Sert, Antalyaspor'un kurduğu şirket Antalyas'ın ortağı Bahattin Özkesemen ile Orhan Ecik, Sabahattin Kaya, Fırat Ecik, Halil Arslan ve Burcu Zaman gözaltına alındı. İşte detaylar...
Antalya Büyükşehir Belediyesi eski Başkanvekili Metin Altunbaş’ın, İstanbul soruşturmasından gözaltına alındığı öne sürüldü
Antalya Kent ve Medeniyet Derneği’nin düzenlediği ‘Medeniyet Dersleri’ programı, manevi derinliği yüksek bir etkinliğe daha sahne oldu. Programın bu haftaki konuğu, Antalya İl Müftüsü Nazif Fethi Yalçınkaya’ydı. Yalçınkaya, katılımcıları ‘Allah Tasavvuru’ başlıklı sunumuyla adeta manevi bir yolculuğa çıkardı.
Antalya’da define aramak için kazdıkları yaklaşık 25 metrelik kuyuda çalıştırdıkları jeneratörden çıkan karbonmonoksit gazından zehirlenen 2 kişiden 1’i hayatını kaybederken, 1’i define arayan, diğeri de yardım talepleri üzerine olay yerine gelip kuyuya giren 2 kişi ise yaralandı. Yaralılardan birinin de durumunun ağır olduğu bildirildi.
Antalya Muratpaşa Belediyesi, Alzheimer Derneği iş birliğiyle Alzheimer Farkındalık Haftası kapsamında Falez Yaşlı Evi’nde bir etkinliğe ev sahipliği yaptı.
Kepez Kent Konseyi Olağan Genel Kurulu’nda konuşan Kepez Belediye Başkanı Mesut Kocagöz, Antalya’nın kalbi Kepez’in ortak akılla yönetildiğini belirterek, Kent Konseyi ile birlikte Türkiye'ye örnek olacak bir yerel demokrasi modelinin temellerini attıklarını söyledi.