İlk yangın sabah saat 09.40 sıralarında Aksu ilçesi Fatih Mahallesi’ndeki ormanlık alanda çıktı. Vatandaşların ihbarı üzerine olay yerine çok sayıda orman ve itfaiye ekibi sevk edildi. Yangının yerleşim yerlerine yakın olması, mahallede büyük paniğe neden oldu. Alevlerin evlerine ulaşmasından korkan vatandaşlar, hortumlarla kuru otları sulayarak önlem almaya çalıştı. Yaşanan panik anları kameralara da yansıdı.

Aksu’nun Kurşunlu Mahallesi’nde de sabah saatlerinde ormanlık alanda yangın çıktı. Yükselen dumanların fark edilmesiyle birlikte bölgeye ekipler yönlendirildi. Ekipler, yangını kontrol altına almak için hem hava araçları hem de kara ekipmanlarıyla yoğun çaba harcıyor.

Büyükşehir’de soruşturma genişliyor: Bir müdür daha gözaltına alındı
Büyükşehir’de soruşturma genişliyor: Bir müdür daha gözaltına alındı
İçeriği Görüntüle

Aksu’daki yangın Perge Antik Kenti’ne sıçradı

Antalya’nın Aksu ilçesi Kurşunlu Mahallesi’nde sabah saatlerinde başlayan orman yangını bölgedeki Perge Antik Kenti’ne sıçradı. Orman ve çevre belediye ekipleri yangına havadan ve karadan müdahaleye devam ediyor.

Aksu’daki yangın Perge antik kentine sıçradı: Eyvah eyvah
Aksu’daki yangın Perge antik kentine sıçradı: Eyvah eyvah
İçeriği Görüntüle

Manavgat ve Muratpaşa’da müdahale sürüyor
Manavgat ilçesi Değirmenli Mahallesi’nde çalılık alanda çıkan yangın, evlere yakın bölgede olması nedeniyle tehlike oluşturdu. Yangının tarım arazisinden ormanlık alana sıçramaması için ekipler büyük çaba harcıyor. İtfaiye ve orman ekipleri kısa sürede bölgeye sevk edilerek müdahaleye başladı. Muratpaşa ilçesi Güzeloba Mahallesi’nde ise henüz bilinmeyen bir nedenle çıkan orman yangınına bölgeye yönlendirilen ekiplerin müdahalesi devam ediyor.

Muratpaşa’da orman yangın
Muratpaşa’da orman yangın
İçeriği Görüntüle

Gazipaşa’da rüzgar tehlikeyi artırıyor
Yangınların bir diğeri Gazipaşa ilçesi Doğanca Mahallesi’nde meydana geldi. Saat 11.00 sıralarında çıkan yangın yerleşim yerlerine oldukça yakın bir noktada başladı. Rüzgarın etkisiyle büyüyen alevler, bölge halkını tedirgin etti. Olay yerine sevk edilen jandarma ve orman ekipleri, hem karadan hem de havadan müdahaleye başladı.

Aksu’da yangın
Aksu’da yangın
İçeriği Görüntüle

Ekipler seferber oldu
Antalya’nın farklı noktalarında eş zamanlı çıkan yangınlara müdahale tüm hızıyla sürüyor. Yetkililer, vatandaşları dikkatli olmaları ve anız yakmamaları konusunda uyardı. Yangınların çıkış nedenleriyle ilgili ise soruşturmalar başlatıldı.

Antalya'da bir yangın daha!  evlere yakın çalılık alan yanıyor...
Antalya'da bir yangın daha! evlere yakın çalılık alan yanıyor...
İçeriği Görüntüle

Muhabir: Murat Esentekin