Antalya Hacı Bektaş-ı Veli Kültür Tanıtma Cemevi Derneği tarafından düzenlenen Aşure Lokması etkinliği, yoğun katılımla gerçekleştirildi. Fevzi Çakmak Mahallesi’nde yapımına başlanan İmam Rıza Cemevi ve Kültür Merkezi alanında düzenlenen programa Antalya Valisi Hulusi Şahin, Kepez Kaymakamı Suat Dervişoğlu, Kepez Belediye Başkanı Mesut Kocagöz, dernek yöneticileri, sivil toplum kuruluşu temsilcileri ve çok sayıda vatandaş katıldı. Etkinlikte konuşan İmam Rıza Cemevi Dernek Başkanı Ergün Kurt, Aşure Günü’nün manevi önemine dikkat çekerek, Kerbela’da hak, adalet ve insanlık uğruna şehit edilen Hz. İmam Hüseyin’i, Ehl-i Beyt’i ve Kerbela şehitlerini rahmetle andıklarını söyledi. Yapımı planlanan İmam Rıza Cemevi ve Kültür Merkezi hakkında da bilgi veren Kurt, merkezin yalnızca cem ibadetlerinin gerçekleştirileceği bir yapı olmayacağını belirterek, “Bu merkezde aşevi, mutfak, konferans salonu, kütüphane, derslikler, misafir odaları ve birçok sosyal hizmet alanı yer alacak. Cemevimizin kapısı herkese açık olacaktır” ifadelerini kullandı. Projeye verdikleri destek dolayısıyla Vali Hulusi Şahin’e, Başkan Mesut Kocagöz’e ve tüm destekçilere teşekkür eden Kurt, dayanışmanın önemine vurgu yaptı.

‘Burası sadece ibadet yeri değil’
Başkan Mesut Kocagöz de konuşmasına “Sevgili canlar” diyerek başladı. Kepez’de yapılacak İmam Rıza Cemevi ve Kültür Merkezi’nin en kısa sürede tamamlanmasını temenni ederek konuşmasını sürdüren Kocagöz, “Hepimiz bir tuğla koymak için gayret içerisinde olacağız” dedi. Cemevlerinin yalnızca ibadet edilen mekanlar olmadığını dile getiren Kocagöz, buraların lokmaların paylaşıldığı, adaletin, hukukun ve edebin öğretildiği yerler olduğunu belirterek yürekten destek vermeye devam edeceklerini söyledi. Kocagöz, “Sevgili canlar, bizler bir sazın aynı telleri, bir ağacın aynı dallarıyız. Sen ben yok, her zaman biz olmalıyız” dedi.

‘Örnek bir iş birliğinin ürünü’
Vali Hulusi Şahin ise düzenlenen bu aşure etkinliğinin ayrı bir anlam taşıdığını belirterek, yapımına başlanan İmam Rıza Cemevi ve Kültür Merkezi’nin kısa sürede tamamlanacağını ifade etti. “Bugün burada kendimizi misafir gibi değil, ev sahibi gibi hissediyoruz” diyen Vali Şahin, Alevi-Bektaşi kültürünün yeni nesillere aktarılmasının önemine değinerek, bu kültürün adalet, hakkaniyet, merhamet, yardımlaşma ve birlik anlayışını yaşattığını söyledi. Vali Şahin, Kepez Belediyesi ve Antalya Valiliği olarak örnek bir iş birliği içerisinde projenin hayata geçirdiğini belirterek, “Burada sadece bir cemevi değil; kültür merkezi, kütüphanesi, derslikleri ve sosyal alanlarıyla mahalleye değer katacak önemli bir yaşam merkezi inşa edilecek” dedi. Projeye öncülük eden Kepez Belediye Başkanı Mesut Kocagöz’e teşekkür eden Vali Şahin, kaba inşaatın imece usulüyle tamamlanacağını, ardından Antalya Valiliği’nin üstleneceği projenin tamamlanarak vatandaşların hizmetine sunulacağını bildirdi.





