Antalya Kent Konseyi Emekliler Meclisi, kentte yaşayan emeklilerin yaşadığı sorunları ve beklentilerini masaya yatırdı. Emeklilerin sosyal yaşamdan kamusal hizmetlere kadar karşılaştığı pek çok sorunun gündeme geldiği Antalya Kent Konseyi’den düzenlenen toplantı, Akdeniz Üniversitesi İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi Ekonometri Bölümü öğretim üyesi Prof. Dr. Emre İpekçi Çetin’in sunumuyla şekillendi.

En temel sorunlar ulaşım ve sağlık

Prof. Dr. Çetin’in sunumunda, Antalya’daki emeklilerin özellikle şehir içi ulaşımda ciddi sıkıntılar yaşadığına dikkat çekildi. Yaşlı nüfusun toplu taşıma hizmetlerinden yeterince faydalanamadığı, sefer sıklığı, durak yerleşimi ve araç içi konfor gibi konuların yaşlı bireyler için zorluk oluşturduğu belirtildi.

Ayrıca sağlık hizmetlerine erişimde yaşanan güçlükler de vurgulandı. Emeklilerin, özellikle uzman hekimlere ulaşım sürecinde yaşadıkları randevu sıkıntıları, kronik hastalıkların takibinde yaşanan aksaklıklar ve uzun bekleme süreleri en çok şikayet edilen konular arasında yer aldı.

Güvenlik kaygıları dikkat çekti

Antalyalı sürücüler isyan etti: Sabah saatlerinde yapılan çalışmalar isyan ettirdi
Antalyalı sürücüler isyan etti: Sabah saatlerinde yapılan çalışmalar isyan ettirdi
İçeriği Görüntüle

Toplantıda, emeklilerin huzur içinde yaşayabilmeleri için güvenliğin de öncelikli bir ihtiyaç olduğu ifade edildi. Özellikle gece saatlerinde park ve sokaklarda yeterli aydınlatmanın olmaması, kent içi suç olaylarının artması gibi durumların yaşlı bireylerde kaygıya yol açtığı belirtildi. Emeklilerin sosyal alanlarda kendilerini daha güvende hissedebilmeleri için güvenlik önlemlerinin artırılması gerektiği dile getirildi.

Çözüm önerileri geliştiriliyor

Toplantının sonunda, emeklilerin yaşadığı sorunlara yönelik çözüm önerileri de tartışıldı. Ulaşımda yaşlı dostu uygulamaların yaygınlaştırılması, sağlık sistemine daha kolay erişim için yaşlı bireylere öncelik tanınması ve şehir genelinde güvenlik tedbirlerinin artırılması gibi öneriler öne çıktı.

Muhabir: Emre ARKIN