Antalya’da 26 Haziran Cuma günü hava durumu, kent genelinde iki farklı tabloyu ortaya koyuyor. Sahil kesimlerinde güneş ve parçalı bulutlar etkili olurken, Akseki, Elmalı, Gündoğmuş, İbradı ve Korkuteli gibi yüksek rakımlı ilçelerde gök gürültülü sağanak yağış bekleniyor. Meteoroloji tahminlerine göre bu yağışlar, hafta sonu öncesindeki son yağışlı sistemlerden biri olacak. Kentin büyük bölümünde sıcaklıklar 34-36 derece bandında seyrederken, hafta sonuyla birlikte termometrelerin 40 dereceye yaklaşması bekleniyor.
Antalya merkezde yaz havası
26 Haziran Cuma günü Antalya merkezde parçalı bulutlu bir gökyüzü bekleniyor. Günün en düşük sıcaklığı 25 derece, en yüksek sıcaklığı ise 34 derece olacak.
Aksu, Belek, Gazipaşa, Kemer, Manavgat ve Serik gibi kıyı ve ova ilçelerinde de benzer bir hava hakim olacak. Yağış beklenmeyen bu bölgelerde güneş zaman zaman bulutlarla kesilse de yaz sıcaklıkları etkisini sürdürecek.
Özellikle nem oranının yüksek olduğu sahil şeridinde hissedilen sıcaklığın ölçülen değerlerin üzerine çıkabileceği değerlendiriliyor. Uzmanlar, günün en sıcak saatleri olan 11.00 ile 16.00 arasında dışarıda uzun süre kalınmaması gerektiğini belirtiyor.
İç kesimlerde gök gürültülü sağanak
Antalya'nın yüksek rakımlı ilçelerinde ise yağış etkisini sürdürüyor. Akseki, Elmalı, Gündoğmuş, İbradı ve Korkuteli çevrelerinde gök gürültülü sağanak yağış bekleniyor.
Özellikle öğleden sonra etkili olması beklenen yağışların kısa süreli ancak yerel olarak kuvvetli görülebileceği tahmin ediliyor. Yüksek kesimlerde yaşayan vatandaşların ani yağış, yıldırım ve kısa süreli su baskınlarına karşı dikkatli olması isteniyor.
Kaş'ta yerel sağanak geçişleri
26 Haziran tahminlerinde dikkat çeken ilçelerden biri de Kaş oldu. İlçede gün boyunca yer yer sağanak yağış beklenirken sıcaklıkların 25 ila 35 derece arasında değişeceği öngörülüyor.
Turizm sezonunun yoğun şekilde devam ettiği bölgede yağışların uzun süreli olmayacağı, kısa süreli geçişler şeklinde görülebileceği tahmin ediliyor. Deniz ve plaj aktivitelerinde önemli bir aksama beklenmese de ani yağışlara karşı hazırlıklı olunması öneriliyor.





