2016 yılında kurulan ve Antalya’nın en köklü okullarından Antalya Teknik ve Endüstri Meslek Lisesi mezunlarının bir araya geldiği Antalya Teknik ve Endüstri Meslek Lisesi Mezunları Derneği (ANTEMDER) başarılı çalışmalarıyla dikkat çekiyor. Dernek Başkanı makine mühendisi ve eğitimci Orhan Yüksel, birçok mezunu bir araya getirmenin ve farklı iş alanında bulunan üyelerin gayretiyle hem öğrenim gören hem mezun olan ve okula kayıt olmak isteyen gençlere öncü olmanın gururunu yaşadıklarını ifade etti.
Mezunlar derneği
Okul Müdürü Hasan Yıldız ve dernek kuruluşunda görev alan özverili okul arkadaşlarının destekleriyle kurulmuş olan mezunlar derneği ANTEMDER’in kurulduğu günden bu yana mezunlar arasında dayanışma sağlamaya ve okul idaresiyle koordineli olarak öğrencilere, okula destek olmaya çalıştığını belirten Orhan Yüksel, “Derneğimiz, her yıl Ramazan ayında geleneksel iftar programlarımızı ayrıca mezun öğrencilerimize mezuniyet gecesi düzenliyor. Farklı iş alanında ve akademik kariyer yapan değerli mezunlarımız konuşmacı olarak gençlere tecrübelerini aktarıyor. Antalya İl Milli Eğitim Müdürlüğümüzle derneğimiz arasında imzaladığımız protokol doğrultusunda okulumuzdaki çalışmaları sürdürürken, Antalya genelinde de Mesleki Teknik Eğitimin Tanıtımı ve Gelişimi konularında çalışmalar yürütüyoruz” dedi.
İş birliği protokolü
Yüksel, “Geçen yıl belediyelerimizin desteğinde, ‘Meslek Lisesi Ekmeğin Adresi’ sloganımızla kent içi billboardlarda ve ortaokullara gönderilen afişlerimizle gerçekleştirdiğimiz Mesleki Eğitim Tanıtım çalışmalarımız bu yıl da devam etmektedir. Destek veren belediyelerimize teşekkür ediyorum. Antalya Çalışma ve İş Kurumu (İŞKUR) İl Müdürlüğümüzle derneğimiz arasında bu yıl imzalanan iş birliği protokolü ile mezun arkadaşlarımıza iş bulma ve iş kurma konularında rehberlik yapmaya ve destek olmaya çalışıyoruz. İŞKUR İl Müdürlüğü ile imzaladığımız protokolde mezuniyet sonrası iş kurma ve iş bulma gibi birçok projelerle okulumuzun ayrıcalığını hissettiriyor ve tüm gençlerimizi, ailelerini bilgilendirmek ve kayıt yaptırması için okulumuza davet ediyoruz” diye çağrıda bulundu.