Özel sektörün astronomik transfer tekliflerini elinin tersiyle geri çeviren ve devletin verdiği aylık maaşla yetinen Prof. Dr. Arslan, bölgemizin en saygın kardiyologlarından biridir.
Yaklaşık on yıldır bu röportajı gerçekleştirmek için büyük çaba gösterdim ve nihayet Prof. Dr. Şakir Arslan ile Antalya Eğitim Araştırma Hastanesi Kardiyoloji Kliniği’nde bir araya gelme fırsatını yakaladım. Prof. Dr. Şakir Arslan, 2010 yılı Ekim ayında kardiyoloji kliniği şefi olarak atanarak kliniğin kurulmasına öncülük etmiştir.
Şu anda kliniğimizde 4 profesör, 4 doçent, 12 uzman hekim ve 13 araştırma görevlisi hizmet vermektedir. Kliniğimiz, 24 yataklı koroner yoğun bakım ünitesi, 10 yataklı servis ve 20 yataklı ayaktan hasta servisi, ayaktan hastalara bakan 9 adet kardiyoloji polikliniği, 3 adet koroner anjiyografi cihazı bulunan kateter laboratuvarı ve 5 ekokardiyografi cihazı ile hizmet veren 4 ekokardiyografi laboratuvarı gibi donanımlarla donatılmıştır. Ayrıca, 2 efor testi ve Holter odası ile hem ayaktan hem de yatan hastalara hizmet sunulmaktadır.
KLİNİĞİN BAŞARILARI
Prof. Dr. Şakir Arslan, kliniğinde koroner arter girişimlerinin yanı sıra transkateter aort kapak implantasyonu (TAVI), perkutan mitral kapak tamiri (mitraclip), mitral kapak balon valvüloplasti, karotis ve periferik arter stentlemesi, renal arter stentlemesi, elektrofizyolojik çalışma ile aritmilerin teşhis ve tedavisi, kalp deliklerinin ameliyatsız yöntemle kapatılması ve uzun süredir tam tıkalı kalp damarlarının ameliyatsız açılması gibi birçok ileri düzey işlem gerçekleştirdiklerini belirtti.
Kliniğimizde, güncel gelişmeleri takip ederek kardiyolojinin her alanındaki tedavilerin uygulanabilmesi ve hizmet kalitesini arttırmak için klinik içi branşlaşmaya gidilmiştir. Bu sayede kliniğimizde 8 alt branş oluşturularak hekimlerin belli alanlarda uzmanlaşmaları sağlanmaktadır. Bu alt branşlar arasında kalp ritm bozuklukları, kalp yetersizliği, periferik damar hastalıkları, kardiyak görüntüleme gibi önemli alanlar bulunmaktadır.
İLKLERİN MERKEZİ
Son yıllarda ameliyatsız yöntemlerle kalp damar hastalıklarının tedavi edilebilmesi, ciddi ek problemlerden dolayı ameliyat şansı olmayan hastalara umut ışığı olmaktadır. Kliniğimiz, bu alanda Antalya’da ve ülkemizde öncü merkezlerden biri haline gelmiştir. Antalya’da ilk defa ameliyatsız aort kapak yerleştirme işlemi (TAVI) Mayıs 2012 yılında kliniğimizde gerçekleştirilmiş olup o zamandan beri 500’ün üzerinde hastaya bu işlem başarılı bir şekilde yapılmıştır. Aynı şekilde, mitral kapak yetersizliğinin ameliyatsız tedavisi olarak bilinen ve "mitraclip" olarak adlandırılan yöntem de 2014 yılında Antalya’da ilk kez kliniğimizde gerçekleştirilmiştir.
FELÇ TEDAVİSİNDE ÖNCÜ
Ölümlerin ve sakat kalmaların kalp hastalıklarından sonra gelen en önemli sebeplerinden biri olan felç gelişmesini önleme konusunda da çalışmalar yapan kliniğimiz, proksimal koruma denilen yöntemle şah damarı (karotis) stentleme işlemine başlayan ilk kliniklerden biri olup, ilimizde bu işlem ilk olarak kliniğimizde yapılmıştır. 2010 yılında başlayan bu işlemlerle şu ana kadar 700’ün üzerinde hastanın şah damarı stentlemesi gerçekleştirilmiştir. Ayrıca, hastanemizin Nöroloji kliniği ile güçlü işbirliği yaparak felç tedavisinde trombektomi denilen yöntemi ilk defa ilimizde uygulamış ve yüzlerce hastayı felç kalmaktan kurtarmıştır.
GELECEK HEDEFLERİ
Antalya Eğitim Araştırma Hastanesi Kardiyoloji Kliniği olarak hedeflerimiz, poliklinik, klinik, kateter laboratuvarı, ekokardiyografi ve acil ünitelerinde kardiyovasküler hastalıklarla ilgili dünyada uygulanan en ileri tanı ve tedavi yöntemlerini halkımızın hizmetine sunmaktır. Ayrıca, kardiyoloji alanında uzmanlık eğitimi alan asistanlara ve diğer bölümlerde rotasyon amacıyla bulunan asistanlara güncel bilgi ve deneyimlerimizi aktarmak, uzmanlık eğitimi alan asistanlarımızın yeterli bilgi ve yetiyle donanmış olarak kliniğimizden ayrılmalarını sağlamaktır.
Sevgili hocam bu başarılı çalışmalarınızın devamını dilerken, bu sayfanın hazırlanmasına yardımcı olan, Araştırma Hastanesini bir orkestra şefliği inceliği, başarı ve becerisi ile yönetip Bölgenin en iyi hastanesi unvanını kazandıran Hastane Başhekimi Prof.Dr. Ortopedi ve Travmatoloji Uzmanı Yalçın Yüksel’de yönettiği hastane ile ne kadar gurur duysa azdır.