ABD ve İsrail’in İran’a yönelik saldırılar başlatmasının ardından şiddetlenen çatışmalarda Birleşik Arap Emirlikleri’nin (BAE) Dubai kenti İran saldırıların hedefi olmaya devam ediyor. BAE Savunma Bakanlığı, İran’a ait yeni bir füze ve insansız hava aracı (İHA) dalgasının engellendiğini açıkladı. Olay kapsamında lüks otellerin bulunduğu Palm Jumeirah bölgesinde bir binada hasar meydana geldi. BAE’li yetkililer yoğun dumanların gökyüzüne yükseldiği olaya ilişkin açıklamada, 4 kişinin yaralandığını bildirdi.
Açıklamada, olay ardından bir otelde yangın çıktığı belirtildi. Bölgeye sevk edilen acil müdahale ekiplerinin yangını kontrol altına aldığı ve olayda yaralıları hastaneye ulaştırdığı aktarıldı.
İran devlet basından Dubai’ye yönelik bir saldırı başlatıldığına yönelik bir iddia öne sürülürken, hedefin ne olduğuna ilişkin net bir bilgi paylaşılmadı. Ancak saldırının ana hedefinin BAE’deki ABD askeri varlığı olduğu düşünülüyor.
Palm Jumeirah’ın Dubai’nin simgelerinden biri olarak bilinen, yapay olarak inşa edilmiş ve lüks otelleriyle tanınan bir ada olduğu biliniyor.
Güncel
Asayiş
Antalya
Gündem
Sağlık
İlçeler
Spor
Bilim
Kültür-
Ekonomi
BAE, Dubai’de İran hava saldırısını engelledi: 4 yaralı
Birleşik Arap Emirlikleri’nden (BAE) yetkililer, İran’a ait yeni bir füze ve insansız hava aracı (İHA) dalgasının engellendiğini bildirirken, saldırı nedeniyle Dubai’nin Palm Jumeirah bölgesinde bir yangın çıktığını ve 4 kişinin yaralandığını açıkladı
Kaynak: İHA
Yorumlar
Trend Haberler
Gurbetçilerin Avrupa’ya dönüş yolunda hüzünlü vedası
Evrende yeni bir gök cismi türü keşfedildi
Oyuncu Metin Pıhlıs, Antalyaspor’u deplasmanda yalnız bırakmadı
Antalyaspor’da ‘görünmeyen yapı’ iddiası: Eski çalışanlardan çarpıcı iddialar!
Antalya’da 2026-2027 basketbol sezonu ilk hava atışıyla başladı!
Antalya’da feci kaza! 21 yaşındaki motosiklet sürücüsü hayatını kaybetti



