Bakan Işıkhan, iş gücü istatistiklerine ilişkin sanal medya hesabından açıklama yaptı. Işıkhan, "İşsizlik oranı, nisan ayında bir önceki aya göre 0,1 puan artış gösterdi. Geçen yılın aynı ayına göre ise 0,5 puan azalarak yüzde 8,2 olarak gerçekleşti. Böylelikle 36 aydır tek haneli seyrini sürdürdü. İstihdam sayımız, aynı dönemde; 32 milyon 166 bin kişi, istihdam oranı ise yüzde 48,1 oldu. İş gücü sayımız, 35 milyon 34 bin kişi, iş gücüne katılma oranımız ise yüzde 52,4 olarak gerçekleşti. İş gücümüzü artıracak, istihdamımızı güçlendirecek dinamik ve etkin politikalarımızı hayata geçirmeye devam edeceğiz. En büyük hedeflerimizden birisi gençleri geleceğin teknolojilerine ve üretime yöneltmek, nitelikli beceriler kazanmalarını sağlayarak onları istihdama kazandırmaktır. Uyguladığımız GÜÇ gibi programlarımızın olumlu sonucu olarak bir önceki aya göre 0,8 puan, bir önceki yılın aynı ayına göre 1,4 puan azalan gençlerde işsizlik oranı yüzde 14,5’e geriledi. Gençlerin işgücü piyasasına geçişlerini kolaylaştıracak kapsamlı ve bütüncül politikaları uygulamayı sürdüreceğiz. Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan’ın liderliğinde ülkemizin çalışma hayatını geleceğin ihtiyaçlarını da dikkate alarak geliştireceğiz" dedi.
Gündem
Antalya
Güncel
Kültür-
İlçeler
Asayiş
Ekonomi
Özel
Politika
Eğitim
Bakan Işıkhan işsizlik oranını değerlendirdi
Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan, "İşsizlik oranı, nisan ayında bir önceki aya göre 0,1 puan artış gösterdi. Geçen yılın aynı ayına göre ise 0,5 puan azalarak yüzde 8,2 olarak gerçekleşti. Böylelikle 36 aydır tek haneli seyrini sürdürdü" dedi.
Kaynak: DHA
Yorumlar
Trend Haberler
Antalya'da elektrik kesintileri: 2 Haziran
CHP'de disiplin kurulu toplanıyor… YDK Başkanı Antalya’dan
4 kardeşin inanılmaz başarısı! Sokaktan Türkiye’nin zirvesine uzanan hikaye: 65 milyon ton atığı ekonomiye kazandırdılar
Kaş Belediyesi'nde skandal! Başkan ve meclis üyelerinden iş insanına darp iddiası
Samsunspor’dan Samuel Ballet atağı!
Rusya ve Ermenistan arasında AB krizi



