57 yıl aradan sonra yeniden düzenlenen Yağlı Güreş Cumhurbaşkanlığı Kupası’nda başpehlivanlık mücadelesine 8 önemli isim katıldı. Kırkpınar’dan Erkan Taş, Seçkin Duman, Ali Gürbüz ve Sinan Yıldız, CW Enerji Yağlı Güreş Ligi’nden ise Feyzullah Aktürk, Mustafa Taş, Orhan Okulu ve Yusuf İslam Taş organizasyonda er meydanına çıktı. Antalya yağlı güreşinin önemli isimlerinden biri olan ve Ankara Büyükşehir Belediyesi ASKİ adına mücadele eden Orhan Okulu, ilk turda aynı kulübün sporcusu Feyzullah Aktürk ile karşı karşıya geldi. Mücadeleye daha hareketli başlayan Antalyalı başpehlivan, rakibine ilk dakikalardan itibaren üstünlüğünü kabul ettirdi. Pasif güreştiği gerekçesiyle henüz 5’inci dakikada ihtar alan Feyzullah Aktürk karşısında temposunu artıran Okulu, ilk 10 dakika dolmadan rakibini mağlup ederek yarı finale yükseldi. CW Enerji Yağlı Güreş Ligi’ni zirvede tamamlayan güçlü rakibini ilk turda saf dışı bırakan Orhan Okulu, günün en dikkat çeken sonuçlarından birine imza atarak şampiyonluk yolunda önemli bir engeli geride bıraktı.

Seçkin Duman’ı eledi
İlk tur karşılaşmalarının ardından yarı final eşleşmelerinde Orhan Okulu ile Kocaeli Büyükşehir Belediyesi başpehlivanı Seçkin Duman karşı karşıya gelirken, diğer mücadelede Antalya Büyükşehir Belediyesi sporcuları Mustafa Taş ile Kırkpınar şampiyonu Erkan Taş kozlarını paylaştı. İlk turda Sinan Yıldız’ı mağlup ederek yarı finale yükselen Seçkin Duman karşısında tecrübesini ortaya koyan Orhan Okulu, rakibine üstünlük sağlayarak finale yükselen ilk isim oldu. Diğer yarı finalde ise Mustafa Taş, mücadele sırasında küçük bir sakatlık yaşayan Erkan Taş’ı mağlup ederek final biletini aldı. Böylece 57 yıl sonra yeniden düzenlenen Cumhurbaşkanlığı Kupası’nın finalinde Antalya güreşinin iki önemli ismi karşı karşıya geldi. Ankara ASKİ adına güreşen Antalyalı Orhan Okulu ile Antalya Büyükşehir Belediyesi adına mücadele eden Mustafa Taş arasındaki final, günün en çok merak edilen karşılaşması haline geldi.

Alanya 1221 FSK, Etimesgut Spor’a 3-0 mağlup oldu
Alanya 1221 FSK, Etimesgut Spor’a 3-0 mağlup oldu
İçeriği Görüntüle

5 milyon TL kazandı
Final mücadelesinde Mustafa Taş karşısında er meydanına çıkan Orhan Okulu, gün boyunca ortaya koyduğu başarılı performansı son güreşe de taşımayı başardı. İlk turda Feyzullah Aktürk, yarı finalde Seçkin Duman gibi güçlü rakipleri saf dışı bırakan Antalyalı başpehlivan, finalde de Mustafa Taş’ı mağlup ederek Yağlı Güreş Cumhurbaşkanlığı Kupası’nın sahibi oldu. Ankara Büyükşehir Belediyesi ASKİ adına mücadele etmesine rağmen Antalya yağlı güreşinin yetiştirdiği önemli isimlerden biri olan Orhan Okulu, elde ettiği şampiyonlukla kariyerine prestijli bir başarı daha ekledi. 57 yıl aradan sonra yeniden düzenlenen organizasyonda zirveye çıkan Okulu, Cumhurbaşkanlığı Kupası’nı kazanarak adını bu tarihi organizasyonun şampiyonları arasına yazdırdı. Antalyalı başpehlivan, kupanın yanı sıra organizasyonda birinciye verileceği açıklanan 5 milyon TL’lik para ödülünün de sahibi oldu.

Muhabir: GÜRKAN BALCI