Bakırköy Cumhuriyet Başsavcılığı'nca, Bakırköy Belediye Başkanlığı tarafından yapılan mal ve hizmet alımına ilişkin ihale dosyalarında suç teşkil eden usulsüzlükler sonucunda kamu zararı oluştuğu, iş yeri açma ve çalışma ruhsatı talep eden işletme sahiplerinden hukuka aykırı şekilde para istendiği, talep edilen miktarı ödemeyen işletmelerin ruhsat işlemlerinin ise sürüncemede bırakıldığı yönündeki ihbarlar üzerine soruşturma başlatıldığı belirtildi. Soruşturma kapsamında, 2024-2026 yılları arasında Bakırköy Belediyesinin farklı müdürlüklerince gerçekleştirilen açık ve pazarlık usulüne tabi 42 ihale dosyası üzerinde bilirkişi incelemesi yaptırıldı. Şüphelilerin HTS kayıtları ve Mali Suçları Araştırma Kurulu (MASAK) raporları incelenirken iletişimin tespiti ve teknik araçlarla izleme çalışmaları yapıldı.

Bakırköy Belediyesine operasyon: Gözaltı sayısı 62ye yükseldi

58 ŞÜPHELİ GÖZALTINA ALINMIŞTI

Soruşturmada, 'ihaleye fesat karıştırma' ve 'irtikap' suçlarına iştirak ettiği değerlendirilen 68 şüpheli hakkında gözaltı kararı verildi. İstanbul İl Jandarma Komutanlığı KOM Şube Müdürlüğü'nce düzenlenen operasyonlarda başkan yardımcıları Nurcan Alan, Ali Rıza Akyüz, Cemalettin Özdemir, Arda Karadağ, Abdülhamit Pehlivan ve 2 meclis üyesinin ve bazı şube müdürlerinin de aralarında bulunduğu 58 şüpheli gözaltına alındı.

8 ŞÜPHELİ HAKKINDA EK GÖZALTI TALİMATI

MSB: Ülkemiz Doğu Akdeniz'deki meşru hak ve menfaatlerini korumaya devam edecek
MSB: Ülkemiz Doğu Akdeniz'deki meşru hak ve menfaatlerini korumaya devam edecek
İçeriği Görüntüle

Soruşturmanın devamında yapılan çalışmalar sonrası 8 kişinin yakalanması için ek gözaltı talimatı verildi. Yapılan operasyonla gözaltına alınan şüpheli sayısı 62'ye yükseldi.

Bakırköy Belediyesine operasyon: Gözaltı sayısı 62ye yükseldi

Kaynak: DHA