Burdur Valisi Tülay Baydar Bilgihan, Antalya Gazeteciler Cemiyeti'ni (AGC) ziyaret etti. AGC Başkanı İdris Taş ve basın mensuplarıyla sohbet eden Bilgihan, daha sonra açıklama yaptı. Burdur'da 7 ay önce göreve başladığını dile getiren Bilgihan, kentin eğitimden kültüre, sanayiye işlenmesi gereken değerli hazineye sahip olduğunu vurguladı. Antalya'nın turizmde önemli bir kent olduğuna dikkati çeken Bilgihan, “Burdur tecrübe paylaşımına ihtiyaç duyulan bir kent. Antalya'da çok fazla hemşerimiz var. Antalya'daki vatandaşlarımızı, bölgede yaşayanları, turizm sezonundaki ziyaretçileri Burdur'un tarihi, doğal güzelliklerini, kültürünü görmeye davet ediyoruz. Teke Yöresi folkloru, kültürü, tarihi dokusuyla çok güzel bölge" diye konuştu.

Burdur'un tıbbi aromatik bitki açısından çok zengin ve tarım, hayvancılıkta önemli bir merkez olduğunu vurgulayan Bilgihan, “Tüm dinamiklerle şehrimizin turist kapasitesini, potansiyelini artırmak ve diğer şehirlerimize Burdur'u tanıtmak istedik. Mayıs ayı sonunda doğa festivali yapıyoruz. Salda Gölü'nde spor etkinlikleri, triatlon, balon uçuşu, koşu gibi etkinliklerle tanıtım yapacağız. Tabiat parkında, bilim kampı olacak. Salda'yı bilim ve doğanın iç içe geçtiği alan olarak tanıtmak istiyoruz" dedi.

1985’ten bir kare: Antalya Varyant’ta kestirme yaya yolu o zaman da varmış!
1985’ten bir kare: Antalya Varyant’ta kestirme yaya yolu o zaman da varmış!
İçeriği Görüntüle

Burdur'un tanıtımı için organizasyonlar düzenlediklerine değinen Bilgihan, kentte haziranda gül hasadı, temmuzda lavanta etkinlikleriyle bölgeyi tanıtmak istediklerini söyledi. Burdur'da yüzyıllardır yaşamın sürdüğü önemli bir kent olduğunu anlatan Bilgihan, “'Akın akın turist gelsin' diye uğraşmak gibi gözükmektense şehrimizi doğru şekilde tanıtmak istiyoruz. Sahip olduğumuz değerleri tanımak, anlamak ve tanıtmak istiyoruz. Bu zenginliği gençlerimiz bilsin, Yörük düğününü, gelenekteki paylaşmayı bilmesini isteriz" diye konuştu.

Burdur Gölü'ndeki kurumaya yönelik kuraklık tehlikesine karşı tedbirleri anlatan Bilgihan, şunları söyledi:

“Burdur Gölü güneş ışınlarını dik alan, içerisinde yüzde 46'yı aşkın küçülme var. Bizim bulunduğumuz iklimsellik kuşağında olan bir çok gölün yaşadığı kaderi yaşıyoruz. Bu süreçte önemsediğimiz bilinçli su kullanımı. Hayvancılık ve tarımsal anlamda fazla su isteyen bitkiler kullanıyoruz. Eğitimlerle bunu azalttığımızı düşünüyoruz. Bölgede, şehir içinde tozlaşma, gri tabakalaşma ile ilgili üniversitemizle çalışmalar devam ediyor. Gölle ilgili çalışmaların tek başına kurumla ilişkilendirilmesi mümkün değil. Su havza kurulları çerçevesinde kararlar var. Organize sanayi tesislerinin atık su arıtma tesislerinden gölün beslemesi gibi planlamalar var. Bireysel tüketime dikkat etmek zorundayız. Boşa akıtılan her damlanın israf, gelecek nesillere zarar olacağının bilinmesi gerekiyor."

Ziyarette Burdur Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Kürşat Tuncel de yar aldı.

Kaynak: DHA