Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı Sahtecilik ve Dolandırıcılık Suçları Soruşturma Bürosunca yürütülen soruşturma kapsamında şüphelilerin, yurt dışından ülkeye sokulan ya da yakalamalı araçların şase numaralarını değiştirerek (change) depremde hasar gören araçlara işledikleri ve bu yöntemle araçları piyasaya sürdükleri belirlendi. Yapılan çalışmalar neticesinde şüphelilerin "kaçakçılıkla mücadele kanununa muhalefet", "resmi belgede sahtecilik" ve "nitelikli dolandırıcılık" suçlarını işledikleri tespit edildi. Soruşturma kapsamında 29 şüpheli hakkında 27 Mart 2026 tarihinde Ankara merkezli olmak üzere İstanbul, Konya, Adana, İzmir, Rize, Hatay, Kayseri, Diyarbakır ve Kırıkkale’de eş zamanlı operasyon düzenlendi. Ankara İl Emniyet Müdürlüğü Asayiş Şube Müdürlüğü Oto Hırsızlık Büro Amirliği ekiplerince gerçekleştirilen operasyonlarda şüphelilerin yakalanarak gözaltına alınmaları ve Ankara Cumhuriyet Başsavcılığına sevk edilmeleri talimatı verildi. Olayla ilgili soruşturmanın sürdüğü öğrenildi.
Deprem bölgesindeki hasarlı araçları piyasaya süren 29 şüpheli hakkında gözaltı kararı
Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı Sahtecilik ve Dolandırıcılık Suçları Soruşturma Bürosunca yürütülen soruşturma kapsamında, deprem bölgesinde hasar alan araçları piyasa değerinin altında temin ederek yasa dışı yollarla piyasaya sürdükleri tespit edilen 29 şüpheli hakkında gözaltı kararı verildi.
Kaynak: İHA
Yorumlar
Trend Haberler
Manavgat Yağlı Güreşleri’ni kim kazandı? Ali Gürbüz mü yoksa Feyzullah Aktürk mü?
Manavgat Yağlı Güreşleri’nde finalin adı belli oldu: Ali Gürbüz ile Feyzullah Aktürk er meydanında karşı karşıya gelecek
Muhittin Böcek etkin pişmanlık başvurusu yaptı
Antalya’nın gözü Konya’da: Manavgat Belediyespor, Akşehirspor karşısında final peşinde!
Manavgat Belediyespor’un rakibi 1923 Afyonkarahisarspor
Bakan Fidan, İranlı mevkidaşıyla görüştü





