25-27 Temmuz tarihleri arasında gerçekleşen ve üç gün boyunca konserlerle, yöresel etkinliklerle dolu geçen festivalde Osman Kaya, nam-ı diğer Doyranlı Çoban Osman, meşhur köfteleriyle ziyaretçilerin damaklarını şenlendirdi. Antalya Beydağları’nın eteklerinde yetişen doğal ürünlerle hazırladığı köfteleriyle tanınan Kaya, festival alanında kurduğu standıyla büyük ilgi gördü. “Muğla, Denizli ve Antalya’ya sınır olan Burdur’a bağlı beldemiz Söğüt’teyiz. Biz de değerli dostlarımıza dünyanın en güzel köftesini getirdik. Çıkın çıkın gelin!” sözleriyle davette bulunan Kaya, festivalin en lezzetli durağı oldu.

Hastane istedi belediye uyguladı: Kedileri yerinden ettiler
Hastane istedi belediye uyguladı: Kedileri yerinden ettiler
İçeriği Görüntüle

Yöresel ve kültürel değerler

Festivalin ilk gününde sanatçı Ahmet Şafak ve yöresel sanatçı Neslihan Yılmaz, 26 Temmuz’da ise Zara ve Taylan Ülger sahne alarak coşkuyu doruğa çıkardı. 27 Temmuz’da Melek Mosso’nun vereceği konserle sona erecek festival, yöresel ürünlerin ve kültürel değerlerin sergilendiği önemli bir buluşma noktası haline geldi. Ancak bu yıl, festivale gelenlerin damağında en çok iz bırakanlardan biri hiç kuşkusuz Doyranlı Çoban Osman’ın odun ateşinde pişirdiği o efsane köfteler oldu.

Muhabir: Arzu YAVUZ