SİVAS'TA EĞİTİME 'KAR' ENGELİ

Kentte Meteoroloji Genel Müdürlüğü tahminlerine göre yarın sabah saatlerinde yoğun kar yağışı bekleniyor. Kar yağışının oluşturabileceği olumsuz etkiler nedeniyle il genelinde eğitime 1 gün ara verildi. Sivas Valiliği'nden yapılan açıklamada, "Meteoroloji Genel Müdürlüğünden alınan veriler doğrultusunda ilimiz genelinde yarın sabah saatlerinde başlaması beklenen yoğun kar yağışı etkisiyle ulaşım başta olmak üzere oluşabilecek muhtemel olumsuzluklara karşı tedbir amaçlı olarak; Sivas il genelinde, resmi ve özel tüm örgün ve yaygın eğitim kurumları (kreşler, anaokulları, ilkokullar, ortaokullar, liseler, mesleki eğitim merkezleri, olgunlaşma enstitüleri, özel öğretim kursları, özel eğitim ve rehabilitasyon merkezleri) Valiliğimiz kararıyla 31 Aralık 2025 Çarşamba günü bir (1) gün süreyle eğitime ara verilmiştir. Okullarda eğitime ara verilen günde; kreş ve anaokuluna çocuğu devam eden kadın personel (sağlık, güvenlik ve 24 saat esasına göre hizmet veren birimlerde çalışan personelin durumu hizmetin gereği olarak ilgili birim amirleri tarafından değerlendirilecektir), malûl, engelli, ağır kronik rahatsızlar ve hamile kamu çalışanları da idari izinli sayılacaktır.

'Casperlar' soruşturmasında 223 şüpheliye dava açıldı
'Casperlar' soruşturmasında 223 şüpheliye dava açıldı
İçeriği Görüntüle

MARDİN’DE EĞİTİME KAR ENGELİ

Valilikten yapılan açıklamada, kent genelinde devam etmesi beklenen yoğun kar yağışı ve ardından oluşabilecek buzlanma riskine karşı 31 Aralık Çarşamba günü tüm eğitim-öğretim kurumlarında eğitime 1 gün ara verildiği belirtildi. Açıklamada, “Mardin genelinde devam etmesi beklenen yoğun kar yağışı ve ardından oluşabilecek buzlanma riskine karşı, başta ulaşım olmak üzere vatandaşlarımızın herhangi bir sorun yaşamaması amacıyla gerekli tüm tedbirler alınmaktadır. Meteorolojik değerlendirmelere göre, yoğun kar yağışı ve soğuk hava koşullarının ilimiz genelinde etkisini devam ettirmesi beklenmektedir. Bu kapsamda, 31 Aralık Çarşamba günü Mardin genelindeki tüm eğitim-öğretim kurumlarında eğitim ve öğretime bir (1) gün süreyle ara verilmiştir. Ayrıca, kamu kurum ve kuruluşlarında görev yapan engelli personel, kronik hastalığı bulunan çalışanlar, 0-6 yaş çocuğu olan anneler ile hamile personel aynı gün idari izinli sayılacaktır” denildi.

MALATYA'DA KAR NEDENİYLE OKULLAR TATİL EDİLDİ; MOTOSİKLET KULLANIMI YASAKLANDI

Malatya Valisi Seddar Yavuz, sanal medya hesabından yaptığı açıklamada, olumsuz hava koşulları nedeniyle eğitime yarın için ara verildiğini, ayrıca aynı gün içerisinde motosiklet kullanımının da yasaklandığını duyurdu. Vali Yavuz, paylaşımında şu ifadelere yer verdi:

“İlimizde etkili olacak yoğun kar yağışı, tipi ve buzlanma tehlikesi nedeni ile vatandaşlarımızın güvenliğini sağlamak amacıyla 31 Aralık 2025 Çarşamba günü ilimiz genelinde tüm resmi, özel, örgün ve yaygın eğitim kurumları, rehabilitasyon merkezleri ve Kur'an kurslarında (yetişkinlere yönelik kurslar hariç) eğitim ve öğretime 1 gün süre ile ara verilmiştir. Ayrıca, kamu kurumlarında görev yapan hamile ve engelli personel, çocuğu kreş veya anaokuluna devam eden anneler ve kronik rahatsızlığı bulunan personel, aynı gün idari izinli sayılacaktır. Kamuoyunun bilgisine sunulur. İlimizi etkisi altına alması beklenen yoğun kar yağışı, don ve şiddetli rüzgar nedeniyle zorunlu olmadıkça seyahat etmemenizi, toplu taşıma araçlarını kullanmanızı tavsiye ediyoruz. Motokurye ve motosiklet kullanımı da bir gün süre ile yasaklanmıştır.”

Eğitime kar engeli; Bir çok ilde okullar tatil edildi

ADIYAMAN’DA EĞİTİME 1 GÜN ARA VERİLDİ

Adıyaman Valiliği tarafından yapılan açıklamada yarın beklenen kar yağışı ve buzlanma nedeniyle 31 Aralık Çarşamba günü eğitime 1 gün ara verildiği, ayrıca kamu kurumlarında engelli, hamile ve kronik rahatsızlığı bulunan personelin de 1 gün idari izinli sayılacağı duyuruldu.

Yapılan açıklamada, “Meteoroloji Genel Müdürlüğü'nden alınan son değerlendirmelere göre, yarın ilimiz genelinde yoğun kar yağışı beklenmekte ve buzlanma riski bulunmaktadır. İlimiz genelinde etkili olması öngörülen kar yağışı, buzlanma ve olumsuz hava koşullarının ulaşımda aksamalara yol açabileceği ve öğrencilerimizin güvenliğini tehdit edebileceği değerlendirilmiştir. Bu nedenle, 31 Aralık 2025 Çarşamba günü, ilimiz genelindeki örgün ve yaygın eğitim kurumlarında (tüm resmî ve özel okul öncesi, ilkokul, ortaokul, lise ile rehabilitasyon merkezlerinde) eğitim ve öğretime 1 (bir) gün süreyle ara verilmiştir. Ayrıca, kamu kurumlarında görev yapan engelli, hamile ve kronik rahatsızlığı bulunan personel de aynı gün idari izinli sayılacaktır.” denildi.

Eğitime kar engeli; Bir çok ilde okullar tatil edildi

KAYSERİ'DE OKULLAR 1 GÜN TATİL EDİLDİ

Kayseri'de kar yağışının kuvvetli, yer yer yoğun ve tipi şeklinde olacağı, buzlanma ve don hadisesi görüleceğinin beklenmesi üzerine okullar yarın tatil edildi. Kayseri Valiliği tarafından yapılan açıklamada, “Meteorolojik verilere göre; ilimiz genelinde 31 Aralık 2025 Çarşamba günü beklenen yağışın kuvvetli, yer yer yoğun kar yağışı ve tipi şeklinde olacağı, buzlanma ve don hadisesi görüleceği, bunun da genel hayatın olağan akışını olumsuz etkileyeceği, ulaşımda aksamalara sebep olacağı değerlendirilmektedir. Hava koşulları sebebiyle meydana gelebilecek muhtemel olumsuzlukları önlemek amacıyla; taşımalı eğitim, il merkezi ile ilçeler arasındaki kamu çalışanları ve öğrenci hareketliliği de dikkate alınarak il genelindeki anaokulları, ilkokullar, ortaokullar, liseler, yaygın eğitim kurumları, özel eğitim ve rehabilitasyon merkezlerinde valiliğimiz kararıyla 31 Aralık 2025 Çarşamba tarihinde bir gün süreyle eğitime ara verilmiştir. Okullarda eğitime ara verilen günde; anaokulu ve ilkokula çocuğu devam eden kadın personel (sağlık, güvenlik ve 24 saat esasına göre hizmet veren birimlerde çalışan personelin durumu hizmetin gereği olarak ilgili birim amirleri tarafından değerlendirilecektir), malül, engelli, ağır kronik rahatsız ve hamile kamu çalışanları da idari izinli sayılacaktır” ifadelerine yer verildi.

KARABÜK'TE EĞİTİME KAR ENGELİ

Karabük’te 4 gündür aralıksız etkili olan kar yağışı nedeniyle eğitim ve öğretime 1 gün süreyle ara verildi. Karabük Valiliği’nden yapılan açıklamada “İlimiz genelinde etkili olan yoğun kar yağışının ardından oluşabilecek buzlanma riski ve olumsuz hava koşulları ile meteorolojik değerlendirmelere göre gece saatlerinden itibaren kar yağışının yeniden başlayacağının öngörülmesi nedeniyle; 31 Aralık Çarşamba günü, Karabük il genelinde, her tür ve derecedeki resmî ve özel örgün ve yaygın eğitim kurumları, özel eğitim ve rehabilitasyon merkezleri, özel eğitim kursları ile halk eğitimi merkezlerinde eğitim ve öğretime 1 (bir) gün süreyle ara verilmiştir. Ayrıca, kamu kurum ve kuruluşlarında görev yapan hamile personel ile özel gereksinimli personel, aynı gün idari izinli sayılacaktır” ifadelerine yer verildi.

Eğitime kar engeli; Bir çok ilde okullar tatil edildi

KENT KARLA KAPLI

Karabük'ün UNESCO Dünya Miras Listesi'nde yer alan ilçesi Safranbolu'da tarihi çarşı bölgesinde bulunan tarihi konaklar, kar yağışı ile birlikte akşam saatlerinde güzel görüntüler oluşturdu. Karabük-Bartın karayolu 1030 rakımlı Ahmetusta mevkiinde etkili olan kar yağışı etkisini göstermeye devam ediyor. Kara yolunda sürücüler düşük hızla ilerledi.

Karabük Valiliği’nden yapılan açıklamada, “İlimiz genelinde etkili olan yoğun kar yağışı nedeniyle kapanan köy yollarının ulaşıma açılması amacıyla, Karabük İl Özel İdaresi ekiplerimiz Valiliğimiz koordinasyonunda çalışmalarını aralıksız sürdürmeye devam ediyor. Yürütülen karla mücadele çalışmaları kapsamında; kar küreme, yol açma, yol genişletme ve taban temizliği faaliyetleri sonucunda 99 köy yolu yeniden ulaşıma açıldı. Zorlu kış şartlarına rağmen sahada büyük bir özveriyle görev yapan İl Özel İdaresi ekiplerimiz, vatandaşlarımızın güvenli ulaşımının sağlanması ve kırsalda hayatın aksamaması için il genelinde 7/24 esasına göre çalışmalarına devam etmektedir” denildi.

AĞRI’DA EĞİTİME KAR TATİLİ

Ağrı Valiliği’nden yapılan açıklamada Meteoroloji 16’ncı Bölge Müdürlüğü Tahmin ve Erken Uyarı Merkezi'nce; 31 Aralık 2025 Çarşamba günü il genelinde yoğun kar yağışı ve buzlanma beklendiği bildirildi. Valilik, oluşabilecek buzlanma riski dikkate alınarak tüm okullar, kreşler, Kur’an Kursları ve rehabilitasyon merkezlerinde eğitim ve öğretime bir gün süre ile ara verildiğini açıkladı.

Valilik açıklamasında ayrıca hamile ve engelli kamu çalışanları, çocuğu kreş ve anaokuluna giden anneler ile kronik rahatsızlığı olan personelin de idari izinli sayılacağı belirtildi.

Kaynak: DHA