TRUMP SERT BİR AÇIKLAMA YAPMIŞ VE SÜRE VERMİŞTİ

ABD Başkanı Donald Trump, Gazze’yle ilgili 20 planını bölge ülkelerinin de kabul ettiğini söyleyerek Hamas’ı tehdit etmişti. Trump, gruba anlaşmayı kabul etmesi için Washington saatiyle Pazar 18.00’e kadar süre tanıdığını belirterek "Bu son şans yapılmazsa Hamas için benzeri görülmemiş sonuçlar doğacak” ifadelerini kullanmıştı.

EL CEZİRE: YANIT ARABULUCULARA İLETİLDİ

TBMM'de yeni yasama yılı için tadilat çalışmaları başladı
TBMM'de yeni yasama yılı için tadilat çalışmaları başladı
İçeriği Görüntüle

Bu arada El Cezire, Hamas'ın Trump'ın Gazze planına ilişkin yanıtını arabuluculara ilettiğini duyurdu.

'MÜZAKEREYE HAZIRIZ'

Hamas tarafından yapılan açıklamada, İsrail'in Gazze'ye yönelik savaşını sona erdirmesi ve İsrail güçlerinin tamamen bölgeden çekilmesi karşılığında, ABD Başkanı Donald Trump’ın teklifine göre İsrailli esirlerin serbest bırakılabileceği belirtildi.

Hamas, ayrıca Gazze'nin yönetimini Filistin ulusal mutabakatı ile Arap ve İslam dünyasının desteğine dayalı olarak, bağımsız Filistinli yetkililerden oluşan bir yapıya devretmeyi kabul ettiğini açıkladı.

Hamas ABD Başkanı Trump'ın Gazze planına yanıt verdi

Kaynak: İHA