Antalya Serbest Muhasebeci Mali Müşavirler Odası (ASMO), 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı kapsamında bu yıl alışılmışın dışında, anlam yüklü ve örnek bir etkinliğe imza attı. Oda Başkanı Necati Şenyiğit öncülüğünde düzenlenen programda, ‘Koltukların gerçek sahipleri çocuklardır’ anlayışıyla çocuklar başkanlık koltuğuna oturdu, hem eğlendi hem de bilinçlendirildi. ASMO Başkanı Necati Şenyiğit, etkinliğin çıkış noktasını ve amacını anlatırken, meslek odalarında yeni bir bakış açısı oluşturmak istediklerini vurgulayarak, “Bugün odamızda bir ilki gerçekleştirdik. Bulunduğumuz koltukların geçici olduğunu, asıl sahiplerinin çocuklarımız olduğunu göstermek istedik. Bu anlayışla bir konsept hazırladık ve çok yoğun bir katılım oldu. Çocuklarımızla hem eğlendik hem de onların geleceğe dair bilinçlenmesine katkı sunduk” dedi.
‘23 Nisan’ın anlamını anlattılar’
Etkinliğin en dikkat çekici anlarından biri ise çocukların 23 Nisan’ın tarihsel önemini anlatmaları oldu. Şenyiğit, “23 Nisan’ın nasıl ortaya çıktığını sorduğumuzda dört çocuğumuz söz aldı. Hepsi Cumhuriyet’in bu önemli gününü büyük bir bilinçle anlattı. Bu gerçekten gurur vericiydi” diye konuştu. Çocuklara, Mustafa Kemal Atatürk’ün 23 Nisan’ı neden çocuklara armağan ettiği de onların anlayabileceği sade bir dille aktarıldı. Şenyiğit, “Atatürk’ün bu bayramı çocuklara armağan etmesinin nedenini, onların diliyle anlattık. Kötülüklerden arınmış, özgür bir gelecek için bu günün ne kadar önemli olduğunu paylaştık” ifadelerini kullandı. ASMO binasında gün boyu süren etkinliklerde çocuklar için birçok farklı aktivite düzenlendi.Yüz boyama atölyesi, oyun atölyesi, ritim ve dans atölyesi, masallar diyarı, kuklalı çocuk oyunu gösterilerle dolu program, çocuklara hem eğlenceli hem öğretici anlar yaşattı. Program kapsamında çocuklar ayrıca şiirler okudu, 23 Nisan’a özel hazırladıkları gösterileri sergiledi ve İstiklal Marşı’nı hep birlikte okudu. Etkinlik sırasında ellerinde Türk bayraklarıyla başkanlık makamını ziyaret eden çocuklar, unutulmaz bir sürprize de imza attı.
‘Çikolatayla gelen mutluluk’
Çocukların disiplinli ve bilinçli davranışları da etkinliğe damga vurdu. Şenyiğit, “Hiçbir itiş kakış olmadan sırayla geldiler, koltuklara oturdular. Küçücük bir çikolatayla bile ne kadar mutlu olduklarını görmek bizi çok duygulandırdı. Gerçekten bilinçli bir nesil yetişiyor” dedi. Etkinliğin bir diğer önemli amacının da mali müşavirlik mesleğine yönelik algıyı değiştirmek olduğunu belirten Şenyiğit, “Toplumda mali müşavirlik biraz daha sıkıcı bir meslek gibi algılanabiliyor. Biz bunun böyle olmadığını, sosyal ve toplumsal yönü güçlü bir meslek olduğumuzu göstermek istedik” diye konuştu. Duygusal anların da yaşandığı etkinlikte, ailelerin ve katılımcıların gözleri doldu. Şenyiğit, “Hiç kimsenin şüphesi olmasın; geleceğimiz emin ellerde. Bu çocuklar hem bilinçli hem de değerlerine sahip çıkan bireyler olarak yetişiyor. Bizler de bu yolda onların yanında olmaya devam edeceğiz” dedi. ASMO’nun 23 Nisan etkinliği, hem çocuklara unutulmaz bir bayram yaşattı hem de meslek odalarının toplumsal rolüne dair güçlü bir mesaj verdi. Oda yönetimi, benzer etkinlikleri ilerleyen süreçte farklı platformlarda da sürdürmeyi hedefliyor. Gün boyu süren etkinliklerde Rüya Bankası Sanat Atölyesi ile ortaklaşa düzenlenen etkinlikte çocuklar doyasıya eğlendi.




