Türkiye’nin önemli pirinç üretim merkezlerinden Edirne'nin İpsala ilçesinde üretilen İpsala pirinci AB Coğrafi İşaret Tescili aldı. Keşan Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı İsmail Şapçı, bir tarım ürününün değil, bir bölgenin tescillendiğini belirterek, "Oda olarak bu değerin korunması, geliştirilmesi ve uluslararası düzeyde hak ettiği konuma ulaşması için uzun yıllardır yoğun bir çalışma yürütüyoruz. Bu çalışmaların arasında da Trakya Üniversitemiz tarafından yapılan laboratuvar analizleri sayesinde İpsala pirincimizin kalitesi ve sağlıklı yapısı da tescillenmiştir. Bugün gelinen noktada, İpsala pirinci Avrupa Birliği tarafından tescillenmiş güçlü bir marka haline gelmiştir. Üstelik bu tescil, Trakya’da Avrupa Birliği Coğrafi İşaretini alan ilk ve tek ürünün odamız öncülüğünde kayıtlara geçmesi bakımından da tarihi bir başarıdır. Bu kazanım; üreticimizin emeğini koruma altına alırken, İpsala, Keşan, Enez havzamızın tarımsal değerini, marka gücünü ve ihracat potansiyelini önemli ölçüde artırmaktadır" dedi.
Güncel
Asayiş
Gündem
Spor
Antalya
İlçeler
İpsala pirinci, AB Coğrafi İşaret Tescili aldı
Türk Patent ve Marka Kurumu nezdinde daha önce coğrafi işaret tescili alınan İpsala pirinci, Avrupa Birliği (AB) Coğrafi İşaret Tescili'ni de aldı.
Kaynak: DHA
Yorumlar
Trend Haberler
Büyükşehir'den Nostalji Tramvayı açıklaması
Rent a car sektöründen iki kritik çağrı
CHP İstanbul İl Başkanı Gürsel Tekin: Antalya Büyükşehir CHP’de kalacak
ADGİAD' dan ATSO seçimlerinde gövde gösterisi; birlik ve beraberlik mesajı: ‘Tüm imkanlarımızla adaylarımızın yanındayız
Kepez’de birlik sofrası
Yeni Parti’nin Antalya il binası hazır! Adres; CHP eski binasının karşısı



