Sessiz Yürüyüş’ün 32’inci haftasında, Sessiz Hekimler Platformu, Muratpaşa Camii önünden Kapalıyol Havuzu’na kadar yürüyerek katliama tepki gösterdi. Açıklamayı okuyan Dr. Kevser Erdoğan, saldırıların 259’uncu günü olduğunu belirtti. Erdoğan, 2023 Ekim ayında bombalanan hastanenin haberini aldıklarını ve İstanbul’daki konsolosluk binasına yürüdüklerini hatırlatarak, “Aradan geçen 8 ayda defalarca hastaneleri bombaladılar. Saldırılar hala devam ediyor. Ancak görüyoruz ki yüreğimizdeki öfke gittikçe zayıflıyor. Elbette o günkü şiddetiyle öfkemiz devam etmeyecek. Ama Gazze’de yaşananları haber izler gibi takip etmeyi asla kabullenemeyiz” dedi. 

‘Yaşananlar film sahnesi değil’ 

Kevser Erdoğan, “Yaşananlar film sahnesinden bir kesit değil. Nuseyrat kampına saldırı düzenlendi, çok sayıda şehit ve yaralı var. Yine 5 yaşındaki bir çocuğun açlıktan 8 kiloya düşmüş olduğunu gördük. Bayram günü bir kız çocuğunun babasının cesediyle bayramlaşmasını izledik. Bu yaşananların tamamı bütün dünyanın şahitliğinde gerçekleşiyor. Bizler Gazze’yi unutmamak için, vicdanımızı diri tutmak için, zulme karşı olduğumuzu göstermek için Türkiye'deki hekimler ve sağlık çalışanları olarak yeniden buradayız. Gazze bombalandı, bizim marka düşkünlüğümüz ortaya çıktı. Gazze bombalandı, liderlerin kukla olduğu ortaya çıktı. Gazze bombalandı, bizim anlık heyecanlarla hareket ettiğimiz, boykota 3 ay bile devam edemediğimiz ortaya çıktı. Gazze bombalandı, eğitimin diplomadan ibaret olmadığı ortaya çıktı. Gazze bombalanınca anladık ki 'Birleşmiş milletler (BM), NATO, İnsan Hakları' hepsi oyundan ibaretmiş. Gazze bombalanınca anladık ki 10 bin Müslüman çocuğun ölmesi 10 tane köpeğin ölmesi kadar değerli değilmiş” diyerek tepkisini gösterdi. 

X'ten (Twitter) Ekrem İmamoğlu açıklaması: "Kararı uygulamak zorunda kaldık"
X'ten (Twitter) Ekrem İmamoğlu açıklaması: "Kararı uygulamak zorunda kaldık"
İçeriği Görüntüle

‘Gazze bize üniversite oldu’ 

Gazze’nin kendilerine üniversite olduğunu belirten Erdoğan, “Gazze bize rahmet kaynağı oldu. Gazze bize kadınların çocuk sevgisinin nasıl olması gerektiğini öğretti. Gazze bize yürek neymiş onu öğretti. Gazze karanlığa gömülmüş dünyada bize ışık oldu. Biz mevsimlik iş değil, ömürlük iş yapıyoruz. Mum alevi gibi parlayıp sönmeyeceğiz. Bir gün katil işgalciler yaptığı zulme son vermek zorunda kalacak. O gün geldiğinde şu anda yaptıklarını unutturmaya çalışacak. Gazze’de mücadele eden halkı terörist olarak göstermeye çalışacak. Ama biz bu tuzağa düşmeyeceğiz ve mücadelemize devam edeceğiz. Mücadelemiz sadece Filistin için değildir. Gücümüz ve enerjimizin ulaşabildiği bütün insanlık içindir. Bizler vicdanımızla, şuurumuzla, duamızla, mesleklerimizle, eylemlerimizle Gazze’deki kardeşlerimizin yanındayız ve yanında olmaya devam edeceğiz” diye konuştu.

Kaynak: ARZU YAVUZ