AK Parti Konyaaltı İlçe Başkanı Yunus Günal ve meclis üyeleri, basın mensuplarıyla bir araya gelerek Konyaaltı Belediyesi'nde yaşanan maaş krizi ve Sayıştay'ın 2023 yılında hazırladığı raporu değerlendirdi. Günal, belediyenin imar konusundaki yetersizliklerine dikkat çekerek, “Belediyenin sadece SGK’ya 423 milyon TL borcu var. Hiç borç ödenmemiş. Biz festivale, sanata ve kültüre karşı değiliz. Ancak bunun yerine konserler ve festivallere para aktarmışlar. Karnınız açsa, lüks bir tatlı yemek yerine önce karnınızı doyurursunuz” ifadelerini kullandı. Kendisini tanıtarak toplantıya başlayan Günal, “Serbest avukatlık mesleğini icra ediyorum. 27 Ekim tarihinde gerçekleştirdiğimiz ilçe kongremizde ilçe başkanı seçildim. Kongre sonrasında yönetim kurulu üyesi arkadaşlarımızla birlikte teşkilat çalışmalarımıza hız verdik. Bugün sizlerle hem tanışmak hem de Konyaaltı Belediyesi ile ilgili değerlendirmelerimizi paylaşmak üzere bir araya gelmiş bulunuyoruz” dedi. 

‘Söz hakkı verilmedi’ 
Başkan Günal, Aralık meclisinde Sayıştay raporu üzerine konuşmak isteyen Konyaaltı Belediye Meclisi AK Parti Grup Sözcüsü Murat Sevinç’e söz hakkı verilmemesine tepki göstererek, “Doyran’da üretilen sudan 15 yıldır ilgili firmadan bir kuruş para girmedi. Bu durum Sayıştay raporu ile ortaya çıkınca apar topar bir şeyler yapmaya başladılar. Para Doyran Belediyesi'ne ödeniyor ama Konyaaltı Belediyesi'ne ödenmiyor. Nerede liyakat, nerede ifade özgürlüğü? Doyran halkına gitmesi gereken su firmanın kazanlarına akıyor” diye konuştu. “Belediyenin sadece SGK’ya 423 milyon TL borcu var ve hiç borç ödenmemiş. Bunun yerine konserler ve festivallere para aktarmışlar” diyen Başkan Günal, “Biz festivale, sanata ve kültüre karşı değiliz. Ancak önce yapılması gereken yerlere yatırım yapılsın. Konyaaltı Belediye başkanının şahsına yönelik saygım var, ancak öncelik doğru yönetim olmalı” ifadelerini kullandı. 

 

Konyaaltı'nın kayıpları 
“Konyaaltı 30 yıldır CHP’nin başarısız yönetiminin elinde adeta bir kayıp yaşamıştır” diyen Günal, “Konyaaltı gibi turizmin, tarımın ve ticaretin merkezi olabilecek potansiyelde bir ilçe, ne yazık ki bu süre zarfında kaynaklarını hoyratça tüketmiş ve bugün hizmet üretemez hale gelmiştir. Bir zamanlar kendi kaynaklarıyla kendine yetebilecek kadar güçlü bir yapıya sahip olan Konyaaltı, gelinen noktada personel maaşlarını bile ödeyemeyen bir belediyecilik anlayışının kurbanı olmuştur. Belediyenin bu içler acısı durumu, yöneticilerin plansız ve verimsiz çalışmasının açık bir göstergesidir” diye konuştu. 30 yılın sonunda, kütüphane, yüzme havuzu, spor salonu, hasta konukevi gibi kamunun kullanımına sunulabilecek doğru düzgün eserlerin yapılmamış olmasını büyük bir eksiklik olarak değerlendiren Başkan Günal, “İlçeniz halkı, hak ettiği sosyal ve kültürel hizmetlerden mahrum bırakılmıştır” şeklinde konuştu. 

 

İmar sorunları ve Sayıştay raporları 
Belediyenin imar konusundaki yetersizlikleri nedeniyle ilçenin estetik görüntüsünün zedelendiğini hatırlatan Başkan Günal, “Belediyenin imar konusundaki yetersizlikleri, ilçemizin estetik değerlerini ciddi şekilde zedelemiştir. İmarsız bölgelerde kontrolsüz yapılaşmalar ve çirkinlikler hızla artmış, bu durum Konyaaltı'nın geleceğini tehdit etmektedir. Sayıştay raporunda da belediyenin yönetimindeki uygunsuzluklar açıkça belirtilmiştir. Ancak Aralık ayı meclis toplantısında bu olumsuzlukları gündeme getirme talebimiz, belediye yönetimi tarafından engellenmiş ve tarafımıza söz hakkı verilmemiştir. Bu tutum, şeffaflık ve hesap verilebilirlik ilkelerinden ne kadar uzak bir anlayışın hüküm sürdüğünü ortaya koymaktadır. Bizler, Konyaaltı Belediyesi'nin yeniden hizmet üretebilir bir yapıya kavuşması için üzerimize düşen sorumluluğu almaya hazırız. Halkımızın menfaatlerini gözeterek, gerekli uyarıları yapmaya ve belediyenin eksikliklerini dile getirmeye devam edeceğiz. Yakın bir tarihte, Sayıştay raporlarında yer alan olumsuzlukları kamuoyuyla tek tek paylaşacağız. Bu ilçenin geleceği için gerçekleri anlatmaktan çekinmeyeceğiz. Konyaaltı halkı, hak ettiği hizmetleri mutlaka alacaktır” dedi. 

Engelli oğlunun hakkını aradı! Özel günde oturma eylemi yaptı
Engelli oğlunun hakkını aradı! Özel günde oturma eylemi yaptı
İçeriği Görüntüle

Kaçak bölüm 
Konyaaltı Belediyesi Meclisi AK Parti Grup Sözcüsü Murat Sevinç, Aralık meclisinde Sayıştay raporu üzerine kendisine söz hakkı verilmediğini hatırlattı. Sevinç, “Konyaaltı’nda 5 yıldızlı bir otelde, 2 kattan fazla emsal kullanılmış. Bu kadar emsali kullanmak için yanında 10 bin metrekare yer almanız gerekir. 2013 yıllarında bu bina yapılıyor. Şikâyet üzerine Sayıştay inceleme yapıyor. Belediye yönetimine belediye tarafından 100 milyon TL ceza kesildi. Bu da Sayıştay raporunda var. Belediyenin 300 milyon TL gibi bir kaybı var” diyerek yaşanılanları anlattı. Sevinç, “Doyran’da kaynak suyumuz var. Bir şirkete veriliyor, daha sonra Konyaaltı Belediyesi'ne devir oluyor. Belediyenin yüzde 2-3 gibi para alması gerekir. Kaçak var, bir bölgede 11 bin 500 metrekare kapalı alan üzerine küçük bir organize sanayi bölgesi kuruldu. Burada bir işletmeye yapılan operasyonda kaçak içki fabrikası tespit edildi” diye konuştu. 

Kaynak: ESRA ALTUNKES