Türk mutfağının vazgeçilmezi olan krema ve kaymakta yeni bir dönem başlıyor. Tarım ve Orman Bakanlığı'nın aldığı kararla, bu ürünlerin üretiminde süt yağı dışında hiçbir yağ kullanılamayacak. Antalya Sütçüler ve Yoğurtçular Esnaf ve Sanatkârlar Odası Başkanı Bahattin Ekin, bu düzenlemenin hem üreticiyi hem de tüketiciyi koruyan hayati bir adım olduğunu belirterek, "Artık krema ve kaymak etiketlerinde aldatıcı hayvan görsellerine son veriliyor" dedi. Tarım ve Orman Bakanlığı, krema ve kaymak sektöründe köklü bir değişikliğe imza attı. Alınan yeni kararlarla, bu ürünlerin üretim ve etiketlenme standartları yeniden belirlenerek, tüketici sağlığı ve sektördeki güvenilirlik ön plana çıkarıldı. Düzenlemenin önemine dikkat çeken Ekin, "Artık krema ve kaymak üretiminde süt yağı dışında hiçbir hayvansal veya bitkisel yağ kullanılamayacak. Bu, hem üreticiyi hem de tüketiciyi koruyan hayati bir adımdır" dedi.
Aldatıcı görsellere son
Yeni mevzuatın ürünlerin etiketlenmesine de net kurallar getirdiğini hatırlatan Ekin, “Düzenlemeye göre, farklı hayvan türlerine ait sütlerin karıştırılmasıyla elde edilen krema ve kaymakların etiketlerinde, inek, koyun, keçi veya manda gibi hayvan görsellerine yer verilmesi yasaklandı. Bu sayede, tüketicilerin satın aldıkları ürünün içeriği hakkında yanıltılmasının önüne geçilmesi hedefleniyor. Bu düzenlemeler ürün kalitesini yükseltecek ve gıda sektöründe şeffaflığı artıracaktır” dedi, Alınan kararların, tüketicilerin bilinçli tercihler yapmasını sağlayacağı ve gıda güvenliğini güçlendireceği vurgulanıyor.