Kulaçların ‘barış’ için atılacağı uluslararası yarışa sayılı günler kala, düzenleyici kurumlar Antalya Valiliği, Antalya Büyükşehir Belediyesi, Antalya Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü yetkilileri ile MK Group, Kosifler Oto Antalya ve Rossist Event yöneticileri basın toplantısında bir araya geldi. Antalya Gazeteciler Cemiyeti’nde (AGC) gerçekleşen basın açıklamasında konuşan Antalya Gençlik ve Spor İl Müdürü Yavuz Gürhan, yaptıkları projeleri duyuran ve ev sahipliği yapan AGC Başkanı İdris Taş ve beraberindeki basın mensuplarına teşekkürlerini sundu. 

 

‘Her etkinlik anlamlı ve güzel’ 

Gürhan, “Bu şehirde yapılan her etkinlik çok anlamlı ve güzel. Ulu Önder Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün de dediği gibi ‘Hiç şüphesiz ki Antalya dünyanın en güzel yeridir.’ Çünkü bu şehirde yapılan her etkinliğe insanlar gönlünü veriyor. Bu organizasyonun şehrimize getirilmesi anlamında Polat Bey’e ve ekip arkadaşlarına çok teşekkür ediyoruz. Herkes bu güzelliklere değer katmak için bir çaba içerisinde. Dünyada sporun iyileştirici, bütünleştirici ve sporun güzelliğini anlatan bir yüzme yarışı olacak. İnsanların sevgiye, barışa, dostluğa attıkları kulaçlardır. Şu anda dünyanın en çok ihtiyacı olan güzelliklere atılan kulaçların yarışmaya dönüşen haline ‘Meis’ diyoruz. Bütün sporseverleri, yüzmeyi sevenleri veya Türkiye-Yunanistan arasındaki sevgi, barış ve mutluluğa start ve finish aldığını görmeye davet ediyorum” ifadelerini kullandı. 

‘İki komşunun el uzatması’ 

MK Group Başkanı Cenk Çığır, “Bu yarışı iki komşunun birbirine el uzatması gibi düşünüyoruz. O yüzden bizim için bu yarış çok kıymetli. MK Turizm ekibi olarak hem üç tane Kaş otelimizde hem de 14-15-16’ya taşıyacağımız otellerimizde hem de devam edecek olan otellerimizde bütün derdimiz bu ve benzeri organizasyonlara elimizden gelen en büyük desteği verebilmek. Çünkü yarımadanın en büyük organizasyonu bizde olacağı için bu yarış bizim için çok kıymetli. O yüzden biz bu yarış için elimizden gelen her şeyi yapacağız” diye konuştu. 

Antalya OSB CUP’ta şampiyonlar belli oldu
Antalya OSB CUP’ta şampiyonlar belli oldu
İçeriği Görüntüle

 

‘Tüm sporcularımızın yanındayız’ 

Kosifler Oto Antalya Genel Müdürü Kaan Bulad, “Kurum olarak elektrikli modellerimizle sürdürülebilirlik vizyonu doğrultusunda gelecek nesillere karşı sorumluluk bilinciyle sürdürülebilir dönüşümü hedefliyoruz. İlk kez 1972 yılında meşhur yaz olimpiyatlarında uzun mesafe koşuda eşlik ettiğimiz için BMW 1603 modelini elektrikli otomobile dönüştürüyor ve bir yıl sonra da bu bilinci devam ettirmek adına, çevre koruma pozisyonu açan dünyadaki ilk otomobil şirketi oluyor. O tarihten bu yana BMW sürdürülebilirlik stratejilerini devamlı olarak geliştirmeye ve hayata geçirmeye devam ediyor. Geçmişimizden yola çıkarak geleceğe adım attığımız bu vizyon doğrultusunda emisyon içermeyen, havalı elektrikli modelleriyle iki kıta ve iki ülke arasında düzenlenen ve dünyanın en önemli yüzme yarışı etkinliklerinden bir tanesi olan Meis-Kaş Yüzme Yarışı’nda biz de tüm sporcularımızın yanında olmaya gayret edeceğiz” dedi. 

 

‘Dünyanın gözü Kaş’ta olacak’ 

Rossist Event Organizasyon Komitesi Başkanı Polat Dede, “Böyle bir organizasyonda bize destek verdikleri için bütün sponsorlarımıza ve Gençlik Spor Bakanlığına sonsuz teşekkürlerimi iletiyorum. Sene 2005’te başlayan etkinlik pandemi dolayısıyla iki sene yapılmadı. Bu yıl 18’incisi düzenlenecek olan Meis-Kaş Yüzme Yarışı, 7 km uzunluğunda ve iki kıta arasında tek yüzme yarışı olacak. O yüzden dünyanın gözü burada olacak. Belli bir kotamız olduğu için bu kotanın dışında başvuru alamıyoruz. 800 başvurudan 180 kişiyi ancak yüzdürebiliyoruz. 30 Haziran tarihinde bütün dünya bizi izleyecek. Bu da Antalya-Kaş için de çok güzel bir avantaj olacak. Çünkü yüzme sporu 12 ay yapılabilen, dünyadaki ender sporlardan bir tanesi. Antalya’nın her yeri denizlerle çevrili olduğu için, Antalya bu konuda çok şanslı. Kaş gibi lokasyonda da bu etkinliği gerçekleştirmek bizleri çok mutlu ediyor. Yarıştaki 180 kişinin yüzde 60’ı yabancı ve yüzde 40’ı yerli sporculardan oluşuyor. Yarışa 5 kıtadan sporcular gelecek. Bunlardan en önemli ve hikayesi olan Avustralyalı sporcular. Avustralya’nın hikayesi, İkinci Dünya Savaşı’nda Meis Adası’ndan savaştan dolayı kaçan Meisliler, Avustralya’ya düşüyorlar. Burada yüzen Avustralyalı sporcular da onların torunları. En kalabalık Avustralya, Rusya, İngiltere, Yunanistan, ABD’den, Kanada’dan, İrlanda’dan çok fazla sporcumuz var. Güzel bir yarış olmasını temenni ediyorum. Başka ülkede de start vereceğiz. Güzel bir yarış olacak ve bu yarışta herkesi görmek isteriz” diye konuştu. 

Kaynak: ARZU YAVUZ