İsrail Başbakanı Binyamin Netanyahu'nun, İsrail ordusuna Lübnan'daki saldırıları durdurma talimatı verdiği öne sürüldü. İsrail basınında yer alan haberlere göre Netanyahu ile Savunma Bakanı Israel Katz, İsrailli siyasi makamlar ile ABD yönetimi arasında yürütülen koordinasyon çerçevesinde İsrail Savunma Kuvvetleri'ne (IDF) saldırıları sonlandırma emri verdi. Ancak ordunun Lübnan'da işgal ettiği bölgelerden çekilmesine ilişkin herhangi bir talimat verilmediği belirtildi.
Söz konusu gelişme, ABD ile İran arasında imzalanan mutabakat zaptına rağmen İsrail'in Lübnan'a yönelik saldırılarını sürdürmesinin Tahran'ın sert tepkisine neden olmasının ardından geldi. Öte yandan ABD ve İranlı yetkililerin, taraflar arasındaki müzakerelerin bir sonraki turu için yakın zamanda İsviçre'de düzenlenmesi beklenen görüşmelere katılması öngörülüyor.
Spor
Antalya
Gündem
Asayiş
Güncel
İlçeler
Sağlık
Kültür-
Ekonomi
Netanyahu, Lübnan'a yönelik saldırıları durdurma talimatı verdi
İsrail basını, Başbakanı Binyamin Netanyahu ve Savunma Bakanı Israel Katz'ın İsrail ordusuna Lübnan'a yönelik saldırıları durdurma talimatı verdiğini öne sürdü
Kaynak: İHA
Yorumlar
Trend Haberler
Şampiyonlar Kupası’nda VakıfBank-Eczacıbaşı finali Antalya’da oynanacak!
Yağlı Güreş Cumhurbaşkanlığı Kupası ne zaman, nerede ve hangi kanalda?
Gazipaşa, Manavgat ve Korkuteli’nin PGL yolu belli oldu!
Antalya'ya sağanak uyarısı! 22 Eylül Salı Antalya hava durumu
Toplu ulaşım esnafı ‘maliyet’ mağduru
Sinema Festivali başlıyor: Biletler sadece 90 TL!





