Sanal Ofis Nedir?
Sanal ofis en basit tanımıyla; fiziksel bir iş yerine ya da ofise ihtiyaç duymayan kişi, girişimci ya da şirketlere resmi bir adres sağlayan oldukça pratik ve fiziksel ofislere oranla çok daha maliyetsiz olan bir çözümdür. Türkiye Cumhuriyeti yasaları gereğince vergi mükellefi olan kişilerin ve ticari faaliyette bulunan kuruluşların resmi bir adrese sahip olmaları zorunludur. Sanal ofis çözümleri, ticaret yapmak ya da bir hizmet sunmak isteyenler için, özellikle de girişimciler için ideal bir hizmet olarak konumlanıyor.
Sanal Ofis Çözümleri Neden Tercih Ediliyor?
Sanal ofis hizmetlerinden faydalanan şirketlerin amaçları bir hayli farklı olabiliyor. Örneğin; büyük ya da global bir işletme farklı bir ilde de temsilciliğinin bulunmasını istediğinde genellikle başvurduğu ilk çözüm yolu sanal ofis hizmetleri oluyor. Ofis masraflarından kurtularak işletmelerini zorlu dönemlerde dahi ayakta tutmak isteyen kişiler için ise sanal ofisler bir “tasarruf” yöntemi oluyor.
Az önce bahsedilenler sanal ofislerin kullanım amaçlarından bazıları olsa da bu hizmetten bu amaçlarla faydalanan kullanıcı sayısı, sanal ofis çözümlerini efektif olarak kullanan kullanıcılara oranla bir hayli azınlıkta kalıyor. Sanal ofisler günümüzde en çok işletmesini dijital dünyada konumlandıran kullanıcılar ya da start-up’lar tarafından kullanılıyor. Kira ve benzeri giderlerin olmaması, şirket profiline uygun bir konum seçilebilmesi ve gerektiği taktirde toplantı odası benzeri hizmetten yararlanılabilmesi, sanal ofisleri özellikle dijital dünya ile iç içe olan işletmeler için benzersiz bir fırsat haline getiriyor.
Sanal Ofisin Avantajları Nelerdir? Kimler Sanal Ofis Çözümlerinden Faydalanmalı?
Özellikle yeni nesil girişimler ve girişimciler, yani fiziksel bir ofise ihtiyaç duymayan “nomad”ler, yasaların gereğini yerine getirmenin yanı sıra diğer avantajları için de sanal ofis çözümlerini tercih ediliyor. Sanal ofis çözümlerine dahil edilen yan hizmetler ve avantajlar genellikle şunlar oluyor;
- İşletmenizin profiline uygun bir lokasyon seçerek, bu lokasyonu adresiniz olarak belirleyebilirsiniz.
- Fiziksel ofisin en maliyetli yönlerinden olan doğalgaz, elektrik, internet ve su gibi faturalar ile boğuşmak zorunda kalmazsınız. Ayrıca temizlik masrafları, aidatlar ve benzeri ortak sorumluluklar da sanal ofis çözümlerinden yararlandığınızda size herhangi bir yük oluşturmaz.
- İşletmenize gelen çağrılar, iletiler, postalar ve kargolar ilgili ofisin görevlileri tarafından karşılanır. Yani fiziksel ofislerde olduğu gibi tüm bunları kendiniz gerçekleştirmek ya da tüm bunları gerçekleştirecek bir ofis personeli çalıştırmak zorunda kalmazsınız.
- Sanal ofislerin maliyetleri bir hayli uygun olduğundan, işletmenizin bütçesini daha efektif bir şekilde kontrol edebilmenizi sağlar.
- Ofisiniz sanal olsa da toplantı salonları her zaman kullanıma açıktır. Söz konusu bir görüşme ya da toplantı olduğunda sağlayıcınızdan randevu alarak müşteriniz ile oldukça prestijli bir salonda toplantı yapabilirsiniz.
- İşletmenizin oldukça prestijli bir binada konumlanıyor olması, marka değeriniz üzerinde olumlu bir etki yaratacak ve muhtemelen müşterileriniz üzerinde daha etkili bir güven duygusu yaratacaktır.
Kaynak: Haber Merkezi