Beşiktaş'ta bir süredir belirsizliğini koruyan Rafa Silva konusunda tüm gerçekler bugün ortaya çıkıyor.
Portekizli futbolcunun Portekiz'e gitmek istediği, takımdan ayrılık talebi olduğu ve psikolojik olarak sıkıntılı bir dönem geçirdiği iddia edilmişti.
Başkan Serdal Adalı ile teknik direktör Sergen Yalçın, basın toplantısında bu konulara açıklık getiriyor. Toplantıda konuşan Başkan Adalı, "Rafa Silva, futbol oynamak istemediğini, futbolu bırakıp emekli olmak istediğini söyledi. Bir süre geçtikten sonra ağız değiştirip 'Geldiğimden beri 3 başkan, 4 teknik direktör gördüm. Başka bir yere gitmek istiyorum' diyerek farklı söylemde bulundu. Bizim tavrımız tamamen oyuncuyu kazanma yönünde olmuştur. Bizim Rafa'ya (Silva) maddi açıdan hiçbir borcumuz yoktur. Sözleşmesinden kaynaklanan tüm yükümlülüklerimizi eksiksiz yerine getirdik. dedi.
''İki seçeneği var''
Gerekirse konunun FIFA'ya gidebileceğini söyleyen Adalı, ''Rafa Silva bizim sözleşmeli oyuncumuzdur. Bugünden sonra iki seçeneği var; ya bir an önce bu sevgi ve güvenin karşılığını verir, sözleşmesi bitene kadar yükümlülüklerini yerine getirir ya da Beşiktaş'ın belirlediği bonservisi getirir gider. "'Ben gidiyorum' diyerek kimse buradan çıkıp gidemez. Beşiktaş'a kimse bu saygısızlığı yapamaz." ifadelerini kullandı.




