MotoGP Dünya Şampiyonası’nın 15’inci ayağı Avusturya Grand Prix’si, Spielberg’deki 4,3 kilometrelik Red Bull Ring’de 28 tur üzerinden koşuldu. Yarışa Jorge Martin iyi başlarken, ilk turlarda Marco Bezzecchi, Ai Ogura ve Pedro Acosta ön sıralardaki mücadelede yer aldı. İlk 5 turun ardından temposunu artıran Acosta, yarışın orta bölümünde Martin’i 1’inci virajda geçerek liderliği ele geçirdi. Kalan bölümde hata yapmayan Red Bull KTM pilotu, 42 dakika 16.996 saniyelik derecesiyle damalı bayrağı ilk sırada görerek MotoGP kariyerindeki ilk galibiyetini elde etti. Jorge Martin liderin 1.017 saniye gerisinde ikinci olurken, Marco Bezzecchi 1.209 saniye farkla üçüncülüğü aldı. Ai Ogura dördüncü, Marc Marquez beşinci sırada finiş görürken, Alex Marquez ise 2’nci virajda yaptığı kazanın ardından yarış dışı kaldı.

Grup 1966’dan Kepezspor tribünlerinde sessizlik kararı
Grup 1966’dan Kepezspor tribünlerinde sessizlik kararı
İçeriği Görüntüle

Toprak tutuş bulamadı
Prima Pramac Yamaha ile mücadele eden Antalya’nın gururu Toprak Razgatlıoğlu için Avusturya yarışı istediği gibi geçmedi. Starttan itibaren arka lastikte ciddi tutunma problemi yaşayan milli motosikletçi, özellikle hızlanmalarda motosikletin sürekli patinaja düşmesi nedeniyle önündeki grupla temasını kaybetti. Toprak, yarışın son bölümünde sorunun daha da arttığını belirterek, “İlk beş turda bile tutuş hissi hiç yoktu. Arka lastik sürekli boşa dönüp kayıyordu. Motosiklette tutuş yoksa ivmelenme de olmuyor. Son altı turda her yerde aynı hissi yaşadım” dedi. Yarış sırasında pite dönmeyi dahi düşündüğünü ifade eden Toprak, Yamaha’ya duyduğu saygı nedeniyle mücadeleyi tamamladığını söyledi. Milli sporcu, yaşadığı sıkıntıyı “Bu, hayatımın en kötü ikinci yarışıydı. Diğeri de bu yıl Tayland’daydı” sözleriyle anlattı.

Yamaha puan alamadı
Red Bull Ring’de serin hava şartları da yarışın dikkat çeken ayrıntılarından biri oldu. Hava sıcaklığı 22 derece ölçülürken pist sıcaklığı 15 derece seviyesinde kaldı ve tüm pilotlar ön ile arka tarafta orta hamur lastiklerle mücadele etti. Yamaha adına zorlu geçen hafta sonunda Fabio Quartararo da yarışı 17’nci sırada tamamladı ve markanın hiçbir sürücüsü puan barajına giremedi. Avusturya Grand Prix’sinin ardından Jorge Martin 306 puanla genel klasmanda ilk sırada yer alırken, Marc Marquez 294, Marco Bezzecchi ise 264 puanla takibini sürdürdü. Avusturya’da kariyerinin ilk MotoGP zaferini yaşayan Pedro Acosta 234 puana ulaşırken, Toprak Razgatlıoğlu 18 puanla 21’inci sırada yer aldı. Şampiyonada sezonun 16’ncı ayağı Japonya Grand Prix’si 4 Ekim’de koşulacak.

Muhabir: GÜRKAN BALCI